Αυτοκαταστροφική επιπολαιότητα

Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι ο σχηματισμός για μια ακόμα φορά του τετραγώνου Δία-Πλούτωνα, το οποίο αυτή την εποχή ωθεί σε μεγάλα αλλά επιπόλαια ανοίγματα που θα έχουν κόστος. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι περίοδος επανασυνδέσεων

Στις 30/3 κορυφώνεται για δεύτερη φορά από πέρσι το φθινόπωρο (θα υπάρξει και τρίτη τον Αύγουστο) το επικίνδυνο και μακροχρόνιας επιρροής τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, το οποίο μπορεί να μας κάνει όλους σε ένα επίπεδο να βασιζόμαστε υπερβολικά και λανθασμένα στην τύχη, ή να προχωρούμε σε ανοίγματα που θα έχουν κόστος σε βάθος χρόνου. Παράλληλα αυτή η όψη εφιστά τη προσοχή σε αμέλειες και σε επιπόλαιες κινήσεις που ίσως κοστίζουν και ζωές ή πολύ χρήμα. Η ασυνειδησία και η επιπολαιότητα που αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα, μπορεί να γίνει σκανδαλώδης. Χρειάζεται πολλή πειθαρχία και σύνεση για να “μαζευτεί” αυτή η επιρροή. Μεγάλες σπατάλες, ασυδοσία, κακή χρήση των πόρων και της σεξουαλικότητας.

Οι στερήσεις εντωμεταξύ συνεχίζονται, με το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που κορυφώνεται στις 17/3 να φέρνει αυτές τις μέρες πιέσεις από άτομα εξουσίας αλλά και απορριπτικές συμπεριφορές. Μάς κάνει φανερά ορισμένα λάθη, ελλείψεις ή και αυταπάτες μας. Περιορισμοί, θλίψεις.

Θα βελτιωθεί όμως το κλίμα κατόπιν, με την αντίθεση Ερμή-Δία που κορυφώνεται στις 24/3 να φέρνει χιούμορ. Προσοχή όμως σε υπερβολικά λόγια, σε επικοινωνιακές γκάφες και σε αμέλεια λεπτομερειών. Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα, που προκαλεί επικοινωνιακά μπλακ-άουτ και εμμονές τις μέρες εκείνες, ενώ δεν λείπουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο λόγος μπορεί να χρησιμοποιείται χειριστικά κι εκβιαστικά.

Ο Ήλιος συναντιέται με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριό στις 25/3, και είναι μέρες με ερωτικές και άλλες επανασυνδέσεις, αλλά και με όμορφες γνωριμίες. Επιτέλους λίγη άνεση και απόλαυση. Οι επανασυνδέσεις ωστόσο θα είναι σε βάση πιο ελεύθερη – ο Κριός θέλει να κρατά την ανεξαρτησία του.

Στις 26/3 ο Ερμής συναντά τον “ηλεκτρικό” Ουρανό, μια σύνοδος που εκείνες τις μέρες φέρνει μεν πολλές εμπνεύσεις, ιδέες και λύσεις, φέρνει όμως και επικοινωνιακά απρόοπτα ή βλάβες. Ξαφνικές αλλαγές σε ραντεβού. Απρόοπτα και στις μετακινήσεις. Απρόσμενες συναντήσεις. Αρκετή νευρική ένταση, αϋπνία. Βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς – καινούργιες πληροφορίες. Σοκαριστικά νεά. Προσοχή στον ηλεκτρισμό.

Εποικοδομητικό το τρίγωνο Ερμή-Κρόνου που κορυφώνεται στις 29/3, κι έτσι ο μήνας κλείνει με σταθεροποιητικές επιρροές. Μια όψη που δίνει την ευκαιρία για αξιόπιστες και σοβαρές συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες. Ο νους ωριμάζει, η επικοινωνία γίνεται πιο σωστά κι αποτελεσματικά. Επιτέλους λίγος ρεαλισμός.


Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr