Επανασυνδέσεις αλλά και οικονομικές καθυστερήσεις τον Μάρτιο
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Επανασυνδέσεις αλλά και οικονομικές καθυστερήσεις τον Μάρτιο

Χαρακτηριστικό του Μαρτίου θα είναι η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης, η οποία δίνει την ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με ανθρώπους, όμως κάποια οικονομικά θέματα πηγαίνουν πίσω. Ένας μήνας τόσο με πρόοδο και ανοίγματα, όσο και με εμπόδια.

Η Αφροδίτη λοιπόν γυρνά ανάδρομη στις 4/3, και μέχρι τις 15/4 που θα κινείται σε αυτή τη φαινομενικά ανάποδη τροχιά, θα μας βάλει σε κατάσταση αναθεώρησης σχέσεων και συνεργασιών και ποιος είναι ο σκοπός τους, ενώ θα δώσει την ευκαιρία για επανασυνδέσεις με παλιούς έρωτες, φίλους και συνεργάτες. Αναθεώρηση κάνουμε και στις αξίες μας, τι εκτιμούμε και τι όχι, πόσο και γιατί αξίζουμε. Οικονομικά αναμένονται καθυστερήσεις και δεν είναι καλή εποχή για οικονομικές συμφωνίες και σημαντικές αγορές ή πωλήσεις.

Ο μήνας ξεκινά με έντονα Ποσειδώνιες επιρροές. Ήλιος και Ερμής συναντούν τον ονειρικό αλλά και παραπλανητικό Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 2/3 και 4/3 αντίστοιχα, όψεις πολύ καλλιτεχνικές και υπερβατικές, οι οποίες προσφέρουν ρομαντισμό, έμπνευση αλλά και τάσεις φυγής. Δίνουν όμως την ευκαιρία για περισσότερο ύπνο, για πνευματική καλλιέργεια και για αποσυμπίεση ψυχολογική. Προσοχή ωστόσο χρειάζεται σε ψέματα, μπερδέματα, αυταπάτες, αφηρημάδα, θολούρα, απώλεια αντικειμένων, για την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Κυκλοφορούν πολλές ψευδείς ειδήσεις και υπάρχει παραπλάνηση. Επικρατεί δε ο συναισθηματισμός και η υποκειμενικότητα.

Στις 3/3 κορυφώνεται για δεύτερη φορά (θα υπάρξει και τρίτη φέτος) η μακροχρόνιας επιρροής αντίθεση Δία-Ουρανού, η οποία αυτή την εποχή (ήδη απ’ τον Φεβρουάριο) ωθεί σε μεγάλα αλλά σπασμωδικά και ασταθή ανοίγματα, τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν αλλαγές. Μια όψη που προσφέρει μεν ενθουσιασμό και ξαφνικές ευκαιρίες, και δίνει μεγάλη ανάγκη ελευθερίας και νέων πραγμάτων, όμως εφιστά τη προσοχή στην επιπολαιότητα αλλά και στο φανατισμό και τις ακρότητες.

Κλείσιμο
Το πολύ καλό κι εποικοδομητικό τρίγωνο Άρη-Κρόνου που κορυφώνεται στις 5/3, μας βοηθά αυτές τις μέρες να λειτουργούμε και να δρούμε καίρια κι αποτελεσματικά, να είμαστε ακριβώς στην ώρα και σωστοί με τις υποχρεώσεις μας. Η εικόνα αυτή θα διαφοροποιηθεί φανερά απ’ τις 10/3 που θα μπει ο Άρης στο αργό ζώδιο του Ταύρου και θα επιβραδύνουν πολύ οι ρυθμοί, οπότε ας εκμεταλλευτούμε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα για πρωτοβουλίες, δράσεις, ξεκινήματα. 

Ήλιος και Ερμής συναντιούνται στις 7/3, μια σύνοδος επικοινωνιακή, που φέρνει διάφορες επαφές, συζητήσεις, γνωριμίες και συμφωνίες, όπως επίσης και αρκετές ιδέες κι εμπνεύσεις.

Ο Άρης λοιπόν στις 10/3 μπαίνει στο νωθρό ζώδιο του Ταύρου, μια κακή θέση για εκείνον, κι έτσι η φυσική ενέργεια θα πέσει σημαντικά μέχρι τις 21/4 που θα περάσει στο επόμενο ζώδιο – έως τότε θα έχουμε πρόβλημα με την αδράνεια, την αργοπορία και την τεμπελιά. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και η έντονη τάση για απολαύσεις που προκαλεί.

Το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο που σχηματίζεται στις 12/3 φέρνει εκείνες τις μέρες αρκετά εμπόδια και καθυστερήσεις στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Λέγονται σκληρά λόγια, γίνονται αυστηρές κριτικές. Νοητική απαισιοδοξία, αρνητικές σκέψεις. Χρειάζεται ρεαλισμός, όχι απαισιοδοξία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK