danikas_dimitris

Σκάσε και κολύμπα

Δημήτρης Δανίκας

Τα πράγματα πολύ απλά. Σχετικά με το  τσουνάμι  το προσφυγικό.   Κάνουμε πως  δεν καταλαβαίνουμε. Μπερδεύομαστε  με τις «λεπτομέρειες».  Εχουμε και λέμε λοιπόν

Πως προέκυψε το ατελείωτο, το διαρκές, το ασυγκράτητο το τσουνάμι του προσφυγικό; Φυσικά από τον πόλεμο. Από τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε κάθε σπιθαμή γης της Συρίας. Στο τέλος δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Τίποτα. Κρανίου τόπος!

Ποιες δυνάμεις βομβαρδίζουν, σκοτώνουν, εξοντώνουν, «κανιβαλίζουν» και επιχειρούν στη Συρία; Αμερικανοί, Τούρκοι, Κούρδοι, Ρώσοι, ο στρατός του Ασαντ και οι φυλές που επιθυμούν να αποκαθηλώσουν Ασαντ. Η Ελλάδα επιχειρεί, σκοτώνει, βομβαρδίζει; Οχι φυσικά.

Ποια χώρα υποδέχεται και μαντρώνει εκατομμύρια προσφύγων, αμάχων, θυμάτων, ρακένδυτων και «σκοτωμένων» ψυχών; Φυσικά η Τουρκία.

Γιατί η Τουρκία; Για τρεις λόγους. Πρώτα επειδή είναι η πλησιέστερη χώρα. Δεύτερο επιειδή μπικικίνια, άφθονα μοικικίνια από Ευρωπαική Ενωση. Και τρίτο για εκβιασμό.

Ποιος ο εκβιασμός; Δώστε μου να τους κρατώ. Μην με κατηγορείτε για να τους διατηρώ. Μη με πολεμάτε για να τους διατηρώ. Κάνετε τουμπεκί γιατί θα τους αμολήσω και θα σας «πνίξω».

Ποια η συμφωνία ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης; Οτι όλες θα «φιλοξενούν» αριθμό προσφύγων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Τηρείται η συμφωνία; Οχι δεν τηρείται. Από πολλές ευρωπαικές χώρες. Εχουν εφαρμοστεί ποινές και έχουν επιπέσει ρήτρες σ αυτές τις «άτακτες» χώρες; Οχι.

Επομένως το τσουνάμι του προσφυγικού το πληρώνει η Ελλάδα. Από τη μια η Τουρκία που εκβιάζει. Από την άλλη οι ευρωπαικές χώρες, οι σύμμαχοί μας που σφυρίζουν αδιάφορα και παριστάνουν τους μάγκες. Και κάπου στο βάθος κήπος η Σωρρακώσταινα. Αφού, σου λέει, η Ελλάδα είναι σκουπίδι οικονομίας, ε τότε ας γίνει και χωματερή ψυχών. Κάπως έτσι.

Τι πρέπει να κάνουμε; Τρεις οι επιλογές που έχουμε. Η πρώτη να πυροβολούμε κάθε πλεούμενο που προορίζεται προς τα δικά μας χωρικά ύδατα. Μπαμ και κάτω. Μαζί με το έμψυχο «φορτίο» παιδιών, μωρών, γυναικών, ανδρών και γερόντων. Να πεθάνουν όλοι.

Δεύτερη επιλογή να τους περιθάλπτουμε. Να τους σκορπίσουμε παντού. Ακόμα και στο Κολωνάκι που λέει ο λόγος. Και να το βουλώσουμε. Μια φορά καρπαζοεισπράκτορας, ως καταχρεωμένος και πτωχευμένος. Δύο, τρεις, πολλάκις καρπαζοεισπράκτορας ως «απορριματοφόρο» προσφύγων.

Τρίτη επιλογή να τους προωθήσουμε προς άλλες ευρωπαικές κατευθύνσεις. Χωρίς κανέναν να ρωτήσουμε. Αφού εκείνοι δεν τηρούν τη συμφωνία το ίδιο κι εμείς. Φορτία προς Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία και λοιπούς ευρωπαικούς προρισμούς.

Τι από τα τρία κάνουμε; Απλώς τους συλλέγουμε, τους περιθάλπτουμε και τους σκορπίζουμε. Εντός της ελληνικής επικράτειας. Με άλλα λόγια καρπαζοεισκπράκτορες Αμερικανών. Καρπαζοεισπράκτορες Ρώσων. Καρπαζοεισπράκτορες του Ασαντ. Καρπαζοεισπράκτορες Κούρδων. Καρπαζοεισπράκτορες Τούρκων. Απαντες ρίχνουν καρπαζιές στο κρανίο της Ελλάδας.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί τόση και τέτοια υποταγή; Γιατί τόσο «καλά» και «πρόθυμα» παιδιά; Μα φυσικά επειδή η χώρα είναι τελευταία και μετεξεταστέα. Επειδή δε βάζουμε μυαλό. Επειδή ο Κυριάκος, όπως ο Τσίπρας, τρέμει στην ιδέα ο ψευτοσουλτάνος να ανοίξει τη στρόφυγγα και να αμολήσει κοπάδια προσφύγων. Επειδή ο Κυριάκος θέλει να δείξει πρόσωπο καλού μαθητή. Και επειδή έτσι μπορεί στο τέλος να κερδίσει μείωση πλεονασμάτων από το 3.5% στο 2.5%. Γι αυτό.

Με άλλα λόγια. Και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό. Υποτελείς οι Ελληνες στις ΗΠΑ. Υποτελείς στο Βερολίνο. Υποτελείς στην Τουρκία. Υποτελείς, ακόμα και στην Ουγγαρία.

Κοντολογής με τέτοια και τόση, πλαγίως ομολογούμενη υποταγή, πως στο καλό θα σηκώσουμε κεφάλι, πως θα πιστέψουμε πως ήμαστε αυτόνομοι και ελεύθεροι και πως θα διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις;

Είσαι τελευταίος και μετεξεταστέος; Σκάσε και κολύμπα!

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Άλλος σούπερ

Πρώην αγανακτισμένος αναλυτής. Ομολογώ ότι δεν διαβάζω πια τι γράφεις. Απλώς και άρμα και παραδίπλα το λυγερό δεν θέλω ούτε να βλέπω τη φάτσα σας

Περίεργος

Περιμένω κριτικη για την ταινία του Γαβρα...........

newera

Εγώ πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι αν ξαναπάνε μια βόλτα στις Βρυξέλλες, με δικά τους έξοδα, μερικοί συριζαίοι με αμπέχονα και άρβυλα, θα μας πάρουν επιτέλους στα σοβαρά. Κύριε Δανίκα μου, άλλο οικονομική ανέχεια και άλλο αναξιοπρέπεια και γελοιότητα. Καιρός να χρησιμοποιούμε τις λέξεις όπως τους αρμόζει.

nk- FROM-SAMOS

NAΙ ΚΥΡΙΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚ@Τα ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ???? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ==ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΜΚΟ ==ΓΑΓΡΑΙΝΑ .....Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ===ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ......

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΕ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ....ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ .ΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΣΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΜΟ ΑΝ ΣΥΝΟΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ.

MIK

Καμιά καλή ιδέα κ. Δανίκα για το πώς τους στέλνουμε π.χ. στην Ουγγαρία; Διά θαλάσσης;

μακιςςς

υπάρχει και τέταρτη επιλογή. Να δημιουργηθούν παραρτήματα ελληνικών πρεσβιών σε χώρες κοντά στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Οι παράτυποι θα επαναπροωθούνται στα παραρτήματα αποκεντρωμένα με λίγα άτομα και καλές συνθήκες διαβίωσης, όπου θα κρίνεται το άσυλο. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση εάν η ΕΕ χρηματοδοτούσε μέρος αυτού του προγράμματος. Εγγυημένα σε ένα δύο χρόνια τα κέντρα θα είναι άδεια γιατί δεν θα έρχεται πλέον κανένας. Επίσης δεν θα πνίγονται στο αιγαίο, δεν θα θησαυρίζουν οι διακινητές κλπ.

Νηρέας

υποτελείς στη ίδια μας την χώρα .....?

κε Δανίκα

Συμφωνώ απόλυτα με τη πρώτη επιλογή. Τα υπόλοιπα που γραφεις είναι δυστυχώς ανακρίβειες και ανοησίες.

...

Αν θέλεις την Τουρκία να μπαίνει μέσα σε Ελληνικά εδάφη με την πρόφαση ότι το κάνει για να σταματήσει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εγκαθίσταται, και να έχει και όλον τον πλανήτη να τάσσεται υπέρ της, μια και κανένας δε θα υποστηρίξει κάποιον που βυθίζει βάρκες με παιδιά, ενώ εσένα σου επιβάλλουν πρόστιμα, συνέχισε να υποστηρίζεις την πρώτη επιλογή.

Βασιλης

Βαση των επισημων κανονων των ηνωμενων εθνων,που πρεπει να πληρει καποιος για να θεωρειτε προσφυγας,απ αυτους που ερχονται στην χωρα μας,ουτε το 1% δεν το πληρει.Αυτο ειναι επισημη μετρηση.Στην χωρα μας ερχονται οικονομικοι μεταναστες απο χωρες της Ασιας και της Αφρικης που ζητανε ενα καλυτερο και πιο ασφαλες αυριο,κυριως ζωντας σε βορειοευρωπαικες χωρες.Συμφωνω απολυτα πως η Ευρωπη μας εχει για χωματερη ψυχων διοτι μας ταιζει ακομα,γιατι ακομα δεν μπορουμε να σταθουμε στα ποδια μας και σιγουρα πρεπει να βρεθει μια λυση.Ομως μην μιλαμε για προσφυγες πολεμου,μιλαμε για λαθρομεταναστες διαφορων λογων που θελουν να ζησουν στην Ευρωπη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία