Η «γενιά του μέσα»: Το 1/4 των Αμερικανών μένει σχεδόν όλη την ημέρα στο σπίτι

kanapes_spiti

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποκοπή των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον - Ο αέρας του σπιτιού είναι πιο μολυσμένος από αυτόν της ατμόσφαιρας

Το να καθόμαστε όλη την ημέρα στο σπίτι δεν κάνει καλό στην υγεία. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία πολλοί Αμερικανοί δεν βγαίνουν από το σπίτι.

Περίπου το 25% των Αμερικανών μένει σχεδόν όλη την ημέρα σε εσωτερικό χώρο αγνοώντας ή αδιαφορώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποκοπή τους από το φυσικό περιβάλλον.

«Τείνουμε να γίνουμε μία «γενιά του μέσα», μία «γενιά εσωτερικού χώρου», δηλώνει ο Πέτερ Φολντμπγιέργκ, διευθυντής της εταιρείας «Velux».

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Γραφείο Στατικής για την Εργασία, εννέα ώρες την ημέρα εργάζονται κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι, το 85% των γυναικών και το 67% των ανδρών μένουν μέσα κάνοντας διάφορες δουλειές.

Ο αέρας του σπιτιού είναι πιο μολυσμένος από αυτόν της ατμόσφαιρας, επισημαίνουν οι ειδικοί καταρρίπτοντας την θεωρία πώς, όταν καθόμαστε στο σπίτι δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε παθογόνους παράγοντες που υπάρχουν έξω στην ατμόσφαιρα.

Οι σύγχρονες ανέσεις έχουν αναμφισβήτητα διευκολύνει τη ζωή πολλών ανθρώπων εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους,όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «USA Today»:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 200 ετών, οι εργαζόμενοι έχουν μεταναστεύσει από χώρους εργασίας και αγροκτήματα σε εργοστάσια και γραφεία. Αντί να εκτίθενται στο φυσικό φως του ήλιου, πολλοί άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή.

Σε μια κοινωνία με γνώμονα την τεχνολογία, φαίνεται ότι στις προτεραιότητες πολλών ανθρώπων δεν συμπεριλαμβάνεται η επιδίωξη της ευτυχίας.

Όταν ο άνθρωπος αποκόβεται από το φυσικό φως του ήλιου,κινδυνεύει να εμφανίσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, ο αέρας εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι έως και πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα της υπαίθρου και δυστυχώς σχεδόν το 80% των Αμερικανών δεν το γνωρίζει.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα, όπως υγρασία ή μούχλα, ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζουμε το σπίτι σας (και με τι προϊόντα). Όταν οι παράγοντες αυτοί συνδυάζονται,δημιουργούν κακή ποιότητα αέρα αυξάνοντας τις περιπτώσεις ερεθισμού των ματιών,της μύτης και του λαιμού καθώς και το αίσθημα κόπωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαβίωση σε υγρά και μουχλιασμένα σπίτια αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος κατά 40%.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ellinas - Kolonia

εντάξει.. να έχεις τέτοιο νιμou μπροστά σου και εσύ να viadazeis βιβλίο... άντε, ας το συγχωρήσουμε... Αλλα βρε κερατουκλh να είσαι με τα παποuτσια πάνω στον καναπέ.. e όχι...

Kώστας

Τουρκαλβανέ, σταμάτα να γράφεις ότι είσαι Έλληνας. Άντε με τη Μαρία τη Παλάμη και ξελάφρωσε γιατί κάνει μπαμ πως δεν έχεις εξασκηθεί στο σπορ και το 'χεις ανάγκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blue

Ένας άνθρωπος που έδειξε κάτι παραπάνω από το τυπικό, υποτυπώδες ενδιαφέρον για αυτό που συνέβαινε μπροστά του, άλλαξε πραγματικά τη ζωή σε ένα σκυλάκι που ήταν καταδικασμένο να ζει μονίμως σε μπαλκόνι, χωρίς να νοιώσει ποτέ το ανθρώπινο χάδι ή να παίξει με άλλα σκυλιά

happy2

Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη Γερμανών ερευνητών δείχνει ότι ο δρόμος για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας, της μνήμης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων περνάει από την άθληση, ακόμη και για τους 30ρηδες!