Η «γενιά του μέσα»: Το 1/4 των Αμερικανών μένει σχεδόν όλη την ημέρα στο σπίτι

Η «γενιά του μέσα»: Το 1/4 των Αμερικανών μένει σχεδόν όλη την ημέρα στο σπίτι

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποκοπή των ανθρώπων από το φυσικό περιβάλλον - Ο αέρας του σπιτιού είναι πιο μολυσμένος από αυτόν της ατμόσφαιρας

kanapes_spiti
Το να καθόμαστε όλη την ημέρα στο σπίτι δεν κάνει καλό στην υγεία. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία πολλοί Αμερικανοί δεν βγαίνουν από το σπίτι.

Περίπου το 25% των Αμερικανών μένει σχεδόν όλη την ημέρα σε εσωτερικό χώρο αγνοώντας ή αδιαφορώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποκοπή τους από το φυσικό περιβάλλον.

«Τείνουμε να γίνουμε μία «γενιά του μέσα», μία «γενιά εσωτερικού χώρου», δηλώνει ο Πέτερ Φολντμπγιέργκ, διευθυντής της εταιρείας «Velux».

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Γραφείο Στατικής για την Εργασία, εννέα ώρες την ημέρα εργάζονται κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι, το 85% των γυναικών και το 67% των ανδρών μένουν μέσα κάνοντας διάφορες δουλειές.

Ο αέρας του σπιτιού είναι πιο μολυσμένος από αυτόν της ατμόσφαιρας, επισημαίνουν οι ειδικοί καταρρίπτοντας την θεωρία πώς, όταν καθόμαστε στο σπίτι δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε παθογόνους παράγοντες που υπάρχουν έξω στην ατμόσφαιρα.

Κλείσιμο
Οι σύγχρονες ανέσεις έχουν αναμφισβήτητα διευκολύνει τη ζωή πολλών ανθρώπων εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους,όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «USA Today»:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 200 ετών, οι εργαζόμενοι έχουν μεταναστεύσει από χώρους εργασίας και αγροκτήματα σε εργοστάσια και γραφεία. Αντί να εκτίθενται στο φυσικό φως του ήλιου, πολλοί άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή.

Σε μια κοινωνία με γνώμονα την τεχνολογία, φαίνεται ότι στις προτεραιότητες πολλών ανθρώπων δεν συμπεριλαμβάνεται η επιδίωξη της ευτυχίας.

Όταν ο άνθρωπος αποκόβεται από το φυσικό φως του ήλιου,κινδυνεύει να εμφανίσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, ο αέρας εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι έως και πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα της υπαίθρου και δυστυχώς σχεδόν το 80% των Αμερικανών δεν το γνωρίζει.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα, όπως υγρασία ή μούχλα, ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζουμε το σπίτι σας (και με τι προϊόντα). Όταν οι παράγοντες αυτοί συνδυάζονται,δημιουργούν κακή ποιότητα αέρα αυξάνοντας τις περιπτώσεις ερεθισμού των ματιών,της μύτης και του λαιμού καθώς και το αίσθημα κόπωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαβίωση σε υγρά και μουχλιασμένα σπίτια αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος κατά 40%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης