ΕΟΠΥΥ: Ενισχυμένος ο πρώτος προϋπολογισμός για το 2023 – Τι προβλέπει για φάρμακα και υπηρεσίες

ΕΟΠΥΥ: Ενισχυμένος ο πρώτος προϋπολογισμός για το 2023 – Τι προβλέπει για φάρμακα και υπηρεσίες

Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού προβλέπεται ποσό 1,26 δισ. ευρώ για τα φάρμακα που διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και 865 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα που διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και την ειδική κατηγορία φαρμάκων 1Α στις ιδιωτικές κλινικές

211123185750_eopyy
Στα 7,29 δισεκατομμύρια ευρώ (από 6,82 δισ. ευρώ πέρυσι) εκτιμώνται τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ για το 2023, με την Κυβέρνηση να γνωρίζει εξ αρχής ότι δεν θα είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων. Όπως διαπιστώνεται από τον προϋπολογισμό του οργανισμού, τα έσοδα για το 2023 διαπιστώνονται μεν αυξημένα σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2022 , αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετά παραπάνω.

Την ίδια στιγμή τα έξοδα για το 2023 εκτιμώνται στα 6,92 δισ. ευρώ, όμως και εδώ η εκτίμηση είναι αρκετά συντηρητική καθώς και πέρυσι αυτά είχαν προϋπολογιστεί στα 6,66 δισ. ευρώ αλλά τελικά διαμορφώθηκαν στα 8,7 δισ. ευρώ. Για να μην προκύψει φυσικά χρηματοδοτικό κενό, ο οργανισμός πέρα από οποιαδήποτε επιπλέον ενίσχυση λαμβάνει, χρησιμοποιεί τη διαδικασία των clawback και rebate φαρμάκων, των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης