Φάρμακο – Clawback: Έρχεται νέα ρύθμιση για αποπληρωμή παλιών χρεών

Φάρμακο – Clawback: Έρχεται νέα ρύθμιση για αποπληρωμή παλιών χρεών

Σχετικό άρθρο προβλέπει ρύθμιση αποπληρωμής του clawback για τα έτη 2019-2022 - Για να γίνει ο διακανονισμός θα πρέπει η εταιρεία να πληρώσει το rebate της εν λόγω χρονιάς και να είναι συνεπής όσον αφορά στις ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του clawback των προηγούμενων ετών

221206204803_pharma
Την ευκαιρία να αποπληρώσουν παλιά χρέη λόγω clawback σε 36 δόσεις δίνει το Υπουργείο Υγεία στις φαρμακευτικές εταιρείες όπως προβλέπει το άρθρο 61 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς διαβούλευση και αφορά στην ανακουφιστική φροντίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της φαρμακευτικής αγοράς, το μέτρο είναι θετικό αλλά θα ήθελαν ακόμη περισσότερες δόσεις καθώς το clawback έχει σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, προβλέπεται η ρύθμιση αποπληρωμής του clawback για τα έτη 2019-2022. Μάλιστα σημειώνεται ότι για να γίνει ο συγκεκριμένος διακανονισμός θα πρέπει η κάθε εταιρεία αφενός να πληρώνει την έκπτωση (rebate) της εν λόγω χρονιάς και φυσικά να είναι συνεπής όσον αφορά στις ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του clawback των προηγούμενων ετών αρχής γενομένης από το έτος 2012 οπότε και καθιερώθηκε επί της ουσίας ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης