ΕΟΠΥΥ: Χρηματοδοτικό κενό 2,35 δισ. ευρώ – Ποιοι καλύπτουν το έλλειμμα

ΕΟΠΥΥ: Χρηματοδοτικό κενό 2,35 δισ. ευρώ – Ποιοι καλύπτουν το έλλειμμα

Kάθε χρόνο τα έξοδα του EOΠYY ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ και το συγκεκριμένο κενό καλύπτεται από τις επιπλέον επιβαρύνσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, των ιδιωτικών κλινικών και γενικότερα των παρόχων και προμηθευτών του οργανισμού

221123181406_budget
Ο φετινός προϋπολογισμός εκτιμά πως τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ θα είναι πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ, και πως αυτά καλύπτονται με έσοδα υψηλότερα στα περίπου 6,4 δισ. ευρώ. Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τα έξοδα ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ και το συγκεκριμένο κενό καλύπτεται από τις επιπλέον επιβαρύνσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, των ιδιωτικών κλινικών και γενικότερα των παρόχων και προμηθευτών του οργανισμού.

Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΠΥΥ, το 2022 εκτιμάται πως θα κλείσει με τα έξοδα να διαμορφώνονται στα 8,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα για την κάλυψη των εξόδων αυτών σημαντική είναι η συμβολή του rebate και clawback που εισπράττει ο οργανισμός από τις εταιρείες που αναφέραμε παραπάνω καθώς και από ιδιώτες. Συγκεκριμένα τα εκτιμώμενα έσοδα για το 2022 από τις επιβαρύνσεις rebate και clawback θα φτάσουν στα 2,35 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι 1 στα 4 ευρώ (27%) που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ προέρχεται από τους ιδιώτες φορείς με τους οποίους συνεργάζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης