Ένα εκατομμύριο Έλληνες εμφανίζουν προβλήματα στους νεφρούς – Οι τρεις κύριες αιτίες

Ένα εκατομμύριο Έλληνες εμφανίζουν προβλήματα στους νεφρούς – Οι τρεις κύριες αιτίες

Η Νεφρική Νόσος μας αφορά όλους καθώς πρόκειται για μια 'σιωπηλή' χρόνια πάθηση με σοβαρές συνέπειες για τον ασθενή και συχνότητα πολύ μεγαλύτερη από ότι πιστεύαμε στο παρελθόν

Kidneys-Doctor-Patient
Ένας στους δέκα ενήλικες σε όλο τον κόσμο πάσχει από Χρόνια Νεφρική Νόσο, η οποία χωρίς την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Η θνητότητα που σχετίζεται με τη Νεφρική Νόσο συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο και προβλέπεται ότι θα αποτελέσει την 5η κατά σειρά κυριότερη αιτία θανάτου, μέχρι το 2040. Αιτία αποτελεί η ελλιπής γνώση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων (Πολίτες, Ασθενείς, Ιατρική και Επιστημονική κοινότητα, Φορείς, Πολιτεία) αναφορικά με τη Χρόνια Νεφρική Νόσο, με αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας που σχετίζεται με τη νόσο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (ΕΝΕ) στην Ελλάδα εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες και από αυτά σε ποσοστό 10% είναι αρκετά σοβαρά. Περισσότεροι από 10.000 ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νεφρικά νοσήματα τελικού σταδίου υποβάλλονται σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής τους λειτουργίας (αιμοκάθαρση – περιτοναϊκή κάθαρση). Κύριες αιτίες εμφάνισης της χρόνιας νεφρικής νόσου σύμφωνα με την ΕΝΕ, είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης