Κορωνοϊός - Τραμπ: Κάναμε καλή δουλειά - Υπήρχαν εκτιμήσεις για δύο εκατομμύρια κρούσματα

Κορωνοϊός - Τραμπ: Κάναμε καλή δουλειά - Υπήρχαν εκτιμήσεις για δύο εκατομμύρια κρούσματα

O Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού, διαμηνύει ότι η οικονομία μπορεί να επανέλθει σε ρυθμό κανονικότητας τον Μάιο

trump_wen
H πιο σκληρή πράξη του δράματος γράφτηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγες ώρες, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 20.000. Στη χώρα με τα πιο πολλά θύματα της πανδημίας παγκοσμίως, ο Ντόναλντ Τραμπ - εν μέσω κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης- στέλνει μηνύματα επιστροφής στην κανονικότητα.

«Κάναμε καλή δουλειά. Λάβαμε μέτρα για τις κοινωνικές αποστάσεις» διεμήνυσε  σε συνέντευξή του στο Fox News ο Αμερικανός πρόεδρος οποίος ευχήθηκε μέσω Twitter στους πολίτες Καλό Πάσχα, εν μέσω καραντίνας.

Το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα ανακτήσουν γρήγορα την ισχύ τους διατρανώνει ο πλανητάρχης λέγοντας, δε, ότι η οικονομία μπορεί να επανέλθει σύντομα σε τροχιά κανονικότητας.

Μίλησε για έπαρκεια κλινών στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι έχει γίνει δουλειά ώστε να απομακρύνονται οι εικόνες συμφόρησης, ενώ την ίδια στιγμή μίλησε και για τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα στη χώρα του, όπου τελικά τα κρούσματα είναι το «μισό του μισού» σε σχέση με αυτό που αναμενόταν, καθώς φτάνουν τις 500.000.

Νωρίτερα η Fed ανακοίνωσε ένα μεγάλο σχέδιο ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας, κυρίως μέσω δανείων προς εταιρείες και τοπικές αρχές που έχουν υποστεί πλήγμα από την πανδημία του Covid-19.

Ένα από τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν  θα επιτρέψει στη Fed να παράσχει 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10.000 υπαλλήλους ή είχαν κύκλο εργασιών 2,5 δισεκ. δολάρια το 2019. Το πρόγραμμα αυτό «θα κάνει τη διαφορά για τις 40.000 μεσαίες εταιρείες που απασχολούν 35 εκατομμύρια Αμερικανούς», τόνισε από την πλευρά του ο Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Ξάνθη: Βρέφος ενός έτους βρέθηκε θετικό σε οικισμό Ρομά

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι και 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης