Κορωνοϊός: Θα πάρει χρόνο η επιστροφή του, λέει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Θα πάρει χρόνο η επιστροφή του, λέει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Ο Στάνλει Τζόνσον παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΒC πλέκοντας το εγκώμιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας

borisjohnson
Aνακουφισμένος και εξαιρετικά ευγνώμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δηλώνει ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες μετά την μεταφορά του γιου του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε θάλαμο του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Στάνλεϊ Τζόνσον διευκρινίζει, ωστόσο, «ότι ο κίνδυνος για την κατάσταση της υγείας του γιου του δεν έχει περάσει ακόμα».

«Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να βγει από τη ΜΕΘ και να πάει κατευθείαν στη Ντάουνινγκ Στριτ χωρίς μια περίοδο προσαρμογής», είπε και πρόσθεσε: «Για να χρησιμοποιήσω την αμερικανική έκφραση ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί σωστά από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεκουραστεί γιατί δεν νομίζω ότι βγήκε από την περιπέτεια του κορωνοϊού. Θέλει χρόνο».

Ο Στάνλει Τζόνσον τόνισε επίσης ότι η μάχη του γιου του με τον κορωνοϊό βοήθησε το Ηνωμένο Βασίλειο να συνειδητοποιήσει ότι η πανδημία είναι σοβαρή.

«Πιστεύω ότι η όλη κατάσταση στην πραγματικότητα, εξυπηρέτησε έναν καταπληκτικό σκοπό, υπό την έννοια ότι έχει κάνει όλη τη χώρα να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός», τόνισε.

«Αισθάνομαι εξαιρετικά ευγνώμων εξ ονόματος της οικογένειας, της οικογένειας του Μπόρις, της οικογένειάς μου, των μελών της οικογένειάς μου, και φυσικά ευγνώμων για την τεράστια υποστήριξη… και ευγνώμων για το εξαιρετικό έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε.

Από χθες το βράδυ, ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πίσω στον θάλαμο στο νοσοκομείο του St. Thomas στο Λονδίνο, όπου θα παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς.

Σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ των Times, στην Ντάουνινγκ Στριτ έχουν σχέδιο διακυβέρνησης με σενάριο την απουσία του Μπόρις Τζόνσον για έναν μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έως τις 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.286 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις την Πέμπτη

Καιρός στην Αθήνα: Θα αγγίξει τους 20 βαθμούς ο υδράργυρος - Δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης