Τουρκία: Ο Ερντογάν προσφέρει μισθούς επτά μηνών σε «εκστρατεία» κατά του κορωνοϊού

Τουρκία: Ο Ερντογάν προσφέρει μισθούς επτά μηνών σε «εκστρατεία» κατά του κορωνοϊού

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες και ότι η χώρα του έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίς.

erdogan
«Εκστρατεία εθνικής αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού εξήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φρόντισε να δώσει πρώτος το παράδειγμα δωρίζοντας μισθούς επτά μηνών για την υποστήριξη όσων το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ιδρύεται ταμείο όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Επίσης αποκάλυψε ότι ορισμένοι υπουργοί έχουν ήδη κάνει παρόμοιες με αυτόν δωρεές και έχει συγκεντρωθεί το πόσο των 5.650.000 λιρών.

«Αναμένουμε τις μεγαλύτερες προσφορές από επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους» είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας με τηλεδιάσκεψη.

«Ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες», είπε ο Ερντογάν στο διάγγελμά του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες και ότι η χώρα του έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίς.

Παρόλα αυτά κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία παρά μόνο για τα επείγοντα.

«Η Τουρκία έχει ενισχύσει τη θέση της δημιουργώντας ισχυρές υποδομές στην υγεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα υπάρξει ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δις τουρκικών λιρών για την Υγεία.

Σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας τροφίμων, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Τουρκία, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού», ανέφερε.

«Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν την επιδημία. Όσο δίνουμε την ευκαιρία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας να πολεμήσει τον κορωνοϊό, τόσο περισσότερο μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την επιδημία. Τα νοσοκομεία μας μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα κατά της επιδημίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέστησε σε όσους δεν έχουν εργασία ή άλλες υποχρεώσεις να μένουν στο σπίτι και να εφαρμόζουν «ατομική καραντίνα», επίσης να εφαρμόζουν τους κανόνες καθαριότητας και να μην πανικοβάλλονται.

«Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από την ενότητα μας και την αλληλεγγύη μας. Καμία ασθένεια δεν μπορεί να εμποδίσει το λαμπρό μας αύριο. Επειδή είμαστε Τουρκία» .

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Τουρκία έχουν φτάσει τους 168 και ο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται πλέον στα 10.827.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης