Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 81χρονη που κόλλησε σε οίκο ευγηρίας επέστρεψε σπίτι της

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 81χρονη που κόλλησε σε οίκο ευγηρίας επέστρεψε σπίτι της

Στον ίδιο οίκο ευγηρίας περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ξεσπάσματα του ιού στις ΗΠΑ

seattle-corona
Η 81χρονη Τζούντι Σέιπ διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό λίγες μόνον ημέρες μετά την είσοδό της στον οίκο ευγηρίας Life Care Center κοντά στο Σιάτλ, όπου περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα πρώτα και πιο θανατηφόρα ξεσπάσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Χθες, Πέμπτη, η Τζούντι επέστρεψε σπίτι της.

Η Σέιπ, η οποία είχε προβληθεί σε ρεπορτάζ του Reuters για τον εφιάλτη που πέρασαν οι διαμένοντες, οι οικογένειές τους και το προσωπικό του γηροκομείου αυτού, ανέρρωσε μολονότι είχε σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων λοίμωξη του στομάχου, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση. Οι συνθήκες αυτές υγείας καθιστούν ιδιαίτερα θανατηφόρα την COVID-19 για τους ηλικιωμένους.

«Επέζησε», δήλωσε η κόρη της Λόρι Σπένσερ.

Η Σέιπ είχε εισαχθεί στο Life Care Center στις 26 Φεβρουαρίου για αποκατάσταση έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Τρεις μέρες αργότερα, όταν επιβεβαιώθηκε έπειτα από τεστ το πρώτο κρούσμα στο γηροκομείο, η Σέιπ εγκλωβίστηκε εκεί επειδή κανένα άλλο ίδρυμα δεν θα δεχόταν ασθενείς που είχαν εκτεθεί στον νέο κορονοϊό στον οίκο αυτόν ευγηρίας στο προάστιο Κέρκλαντ, στην Ουάσινγκτον.

Η 81χρονη υπεβλήθη πρώτη φορά στην εξέταση για τον νέο κορονοϊό στις 8 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα του τεστ που έδειχνε ότι είναι θετική στον ιό έγινε γνωστό δύο ημέρες αργότερα. Η Σέιπ υπεβλήθη ξανά σε εξετάσεις την περασμένη Τρίτη και την Πέμπτη, καθώς σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωσή της δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.

Αν και ακόμη τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων δεν έχουν βγει, η Σπένσερ αποφάσισε ότι η Σέιπ έχει δυναμώσει πια αρκετά για να μπορεί να φύγει. Στην κόρη της, όπως και στους άλλους που έχουν συγγενείς τους στον οίκο ευγηρίας, δεν επιτρεπόταν να πάει να δει τη μητέρα της για λόγους ασφαλείας. Συχνά η κόρη παρηγορούσε την μητέρα της, στέκοντας πίσω από το τζάμι του δωματίου της από όπου μπορούσε να την δει, αλλά όχι να την αγγίξει, ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο.

«Πήγα στο παράθυρο χθες, έδειχνε πραγματικά καλά, είχε βαρεθεί πολύ και ήταν σαν τίγρη στο κλουβί», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters η Σπένσερ. «Ήταν ώρα να την πάρουμε στο σπίτι. Και πράγματι είναι ωραίο να την έχω στο σπίτι».

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μπορεί να σκοτώσει 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός - Άντριου Κουόμο: Ο Νεοϋορκέζος Κυβερνήτης που αγαπά ο κόσμος και μισεί ο Τραμπ

Κορωνοϊός στη Νέα Υόρκη: Στην «Ουχάν» των ΗΠΑ το 53% των κρουσμάτων είναι μέχρι 49 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης