Κορωνοϊός στη Νέα Υόρκη: Στην «Ουχάν» των ΗΠΑ το 53% των κρουσμάτων είναι μέχρι 49 ετών

neayorki-koronoios-mesa

New York Times: Σε μια βδομάδα θα έχει γίνει Αρμαγεδδών - Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία - Ο κορωνοϊός χτύπησε και την αστυνομία της Νέας Υόρκης - Ανησυχία και για την Καλιφόρνια

Πάνω από χίλιοι είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την πανδημία του κορωνοϊού με τα κρούσματα να φθάνουν τις 68.572, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα περισσότερα από τα κρούσματα προέρχονται ηλικιακά από την ομάδα των 18-49 ετών.

Οι ΗΠΑ περνούν πλέον στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία με τη Νέα Υόρκη να έχει δεχτεί το πιο βαρύ πλήγμα καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 285.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν τις ΗΠΑ, χώρα που απαριθμεί 327 εκατομμύρια πολίτες. Για τους ειδικούς, εκτός από τη Νέα Υόρκη, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

Σκιαγραφώντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη Νέα Υόρκη, η έρευνα την οποία επικαλέστηκε ο κυβερνητής της πολιτείας Άντριου Κουόμο έδειξε ότι είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας 18 έως 49 ετών.

Gov. Cuomo Updates on Coronavirus Response


Παρόλο που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, μόνο το 46% των ασθενών με COVID-19 της πόλης είναι άνω των 50, ενώ το 53% είναι ηλικίας 18 έως 49 ετών. Το υπόλοιπο 2% είναι άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών. Τα δημογραφικά στοιχεία, από το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης αφορούν στοιχεία 3.954 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στη Νέα Υόρκη, το 59% των κρουσμάτων είναι άνδρες όπως και το 61% των νεκρών.

Νέα Ουχάν

Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά οι New York Times, η Νέα Υόρκη απειλείται να γίνει το «επίκεντρο μιας νέας Αποκάλυψης» ή μια νέα Ουχάν επιβεβαιώνοντας την ανησυχητική εξάπλωση του ιού τόσο στο Μανχάταν όσο και στο Νιού Τζέρσει, το Κουίνς και το Μπρονξ.

Παρότι ο Πρόεδρος Τραμπ στη χτεσινή του ενημέρωση ήταν καθησυχαστικός επιμένοντας πως έχει μια αγαστή συνεργασία με τον κυβερνήτη της πόλης Άντριου Κουόμο ο τελευταίος φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη: μιλάει για την επιτακτική ανάγκη εύρεσης νέων νοσοκομείων για τους χτυπημένους από τον κορωνοϊό, για έλλειψη αναγκαίου εξοπλισμού και αναπνευστήρων και την προβληματική συνεργασία ανάμεσα στους θεσμούς της πόλης και την Ουάσινγκτον.

«Η παροδική κάμψη στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που ωστόσο δεν πρέπει να είναι καθησυχαστική, έχει να κάνει με την απόφαση των πολιτών να ακολουθήσουν τους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της πόλης, κάτι που ωστόσο, επικεντρώνεται απλώς στην εντολή τού να κρατούνται «οι κοινωνικές αποστάσεις». Για την ώρα η κοινωνική απόσταση (social distancing) και όχι η καραντίνα είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσουν τον ιό. «Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει καθολική καραντίνα και όχι μόνο για τους πολίτες της Νέας Υόρκης που μετακινούνται προς άλλες πολιτείες» υποστηρίζουν τώρα οι αρμόδιοι τονίζοντας τη μεγάλη διαφορά κοσμοθεωρίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την πόλη που ποτέ δεν έκρυψε τα δημοκρατικά της φρονήματα.

Cuomo: Coronavirus density control measures slow spread in NY | New York Post


Απελπιστική η κατάσταση στα νοσκομεία

Επιμένουν, επίσης, ότι το ποσό που έχει προκρίνει ο Τραμπ ως αναγκαίο για την Νέα Υόρκη δεν είναι τίποτα μπροστά στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες -όπως ούτε και το πλωτό νοσοκομείο που έχει φτάσει ήδη στο λιμάνι ενώ προβλεπόταν να είναι εκεί τον Απρίλιο.

Τα τεστ, που κάνουν οι πολίτες σε ειδικά κέντρα τα οποία φιλοξενούνται σε τέντες και με τους ασθενείς να περιμένουν για ώρες στο κρύο για να εξεταστούν, δεν επαρκούν όπως ούτε και τα ειδικά εξοπλισμένα κρεβάτια. Εννοείται ότι υπάρχει έλλειψη σε γάντια και σε μάσκες και οι λίγοι μικροπωλητές που τις πουλούσαν στους δρόμους (!) έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Σε σχετική ερώτηση ο Τραμπ απάντησε πως τα εργοστάσια και πάνω από δέκα εταιρείες στην Αμερική εργάζονται νυχθημερόν ώστε να υπάρχει κάλυψη αλλά οι υπεύθυνοι επιμένουν πως είναι ήδη αργά.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα νοσοκομεία ήδη δεν έχουν καν τα απαραίτητα: χαρακτηριστικό είναι πως στο νοσοκομείο New York-Presbyterian υπάρχει μόνο ένας αναπνευστήρας, με αποτέλεσμα ο γιατρός να πρέπει να επιλέξει σε ποιον ασθενή θα τον χρησιμοποιήσει ενώ σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της πόλης μετατρέπουν σακούλες σκουπιδιών σε αυτοσχέδιες στολές προστασίας.

Οσο για τα 1.800 κρεβάτια στις εντατικές, που διαθέτει αυτή τη στιγμή η πόλη, αναμένεται να έχουν γεμίσει μέχρι τα μέσα της βδομάδας και δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξεύρεση νέων κλινών. Παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η μετατροπή του κέντρου Jacob K. Javits σε νοσοκομείο στο κέντρο του Μανχάταν, αυτό δεν αναμένεται να έχει περατωθεί παρά μόνο στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ διαφήμιζε τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους πολιτιστικά κέντρα μετατρέπονται σε νοσοκομεία αλλά αυτά έπρεπε να υπάρχουν ήδη» επιμένουν οι αρχές της πόλης. Το νοσοκομείο Elmhurst, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο σε υποδοχή ασθενών με κορωνοϊό δείχνει να είναι σε αδιέξοδο με «το προσωπικό να έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του αναζητώντας επιπλέον προσωπικό και υλικά» όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

«Σε μια βδομάδα θα έχει γίνει Αρμαγεδδών, αν δεν μετατραπούν άμεσα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα σε νοσοκομεία» επιμένουν λέγοντας πως τα προληπτικά μέτρα δεν αρκούν παρότι οι τρομαγμένοι πολίτες δείχνουν να ανταποκρίνονται βάζοντας από μόνοι τους τον εαυτό τους σε καραντίνα.

Ήδη ο κυβερνήτης της πόλης Κουόμο τους έχει προτρέψει να αθλούνται μόνο ανά δυο ενώ έχει απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα -καθώς και το αγαπημένο τους μπέιζμπολ. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει και το κέντρο του Μανχάταν θυμίζει σκηνή βγαλμένη από δυστοπική ταινία.

Ωστόσο, όλα αυτά δείχνουν να μην είναι αρκετά: παρότι οι περισσότεροι παραμένουν στο σπίτι εφαρμόζοντας την τηλεργασία, οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες στην περιφέρεια της πόλης λειτουργούν ακόμα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να στοιβάζεται ακόμα στο μετρό. Μεγάλο επίσης πρόβλημα είναι η έλλειψη σε αστυνομικούς καθώς η περίφημη NYPD έχει, επίσης, χτυπηθεί από τον ιό: ένας στους 200 αστυνομικούς νοσεί.

Η μόνη λύση είναι να μετατραπούν μεγάλα γήπεδα και πολιτιστικά κέντρα σε νοσοκομεία ή κέντρα υποδοχής ενώ είναι τραγική η πληροφορία που θέλει τα περισσότερα νοσοκομεία να έχουν ήδη γεμίσει τα νεκροτομεία τους με νεκρούς αναμένοντας ειδικά οχήματα-ψυγεία. Όλοι τώρα φοβούνται πως τα μέτρα έρχονται εκ των υστέρων και πως είναι ήδη αργά.

«Ακόμα και μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχε σημάνει συναγερμός» επιμένουν οι γιατροί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν καν ενημέρωση για το πώς να χειριστούν τους αρρώστους. Τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα με ασθενείς από τις αρχές Μαρτίου και εκείνοι δεν διέθεταν καν τεστ στα οποία εμφανίζουν ήδη έλλειψη. Ένας γιατρός αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρά άρρωστοι που περιμένουν για μέρες να νοσηλευτούν θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Στο μόνο που πλέον ελπίζουν είναι να έχουν αποτέλεσμα τα προληπτικά μέτρα αλλά με τους ρυθμούς εξάπλωσης να είναι ήδη μεγάλοι το μόνο που έχουν να περιμένουν είναι το χειρότερο. Και το τραγικότερο όλων: ο Τραμπ θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα σε 15 μέρες ενώ ο ιός αναμένεται να είναι σε έξαρση και η επιχειρηματική καρδιά της Αμερικής, η Νέα Υόρκη ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ανησυχία και για την Καλιφόρνια

Εκτός από την Νέα Υόρκη, οι αρχές στρέφουν το ενδιαφέρουν τους τις τελευταίες ώρες και στην Καλιφόρνια καθώς τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες παρά τις εκκλήσεις των αρχών να μένουν οι πολίτες στο σπίτι αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Πιστεύαμε αρχικά ότι θα είχαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων κάθε έξι έως επτά ημέρες και όχι κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε χθες ο καθηγητής Μαρκ Γκάαλι, γραμματέας της Υπηρεσίας Υγείας και Υπηρεσιών της Καλιφόρνιας.  «Παρακολουθούμε αυτή την τάση πολύ, πολύ στενά», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: Οι εστίες του ιού στην Ελλάδα ένα μήνα μετά τον πρώτο ασθενή

Κορωνοϊός: Γιατί δείχνει να «προτιμά» τους άνδρες από τις γυναίκες;

Κορωνοϊός: Τι κάνει στο ανθρώπινο σώμα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Κέφαλος Κω

Να μας αφήσει κάτι θετικό όλο αυτό .....μακριά από τα άκρα ματώνουν , σκοτώνουν και οδηγούν σε αδιέξοδα ...

Γιάννης Π

Αν η Κίνα ως κράτος πιστεύει πως τον κορωνοιο τους τον φυτευσε ο Τραμπ, είναι σίγουρο πως θα τον εκδικηθούν με το ίδιο νόμισμα.., Και μιλάμε για ΗΠΑ που από chinatowns άλλο τίποτα

φι

θα προτεινα στους ξερολες δημοσιογραφους πριν γραψουν ενα αρθρο να διαβαζουν τα στατιστικα ,τα οποια λενε οτι ΑΥΤΗ τη στιγμη ειναι σε καλυτερη θεση οι ηπα απο σχεδον ολα τα ¨¨¨πολιτισμενα κρατιδια ¨¨¨της δυστυχης ευρωπης.. εχουν 1036 θανατους σε πληθυσμο 350 εκατ. και ο μεσος ορος νοσουντων ανα ενα εκατ. κατοικους ειναι σε καλυτερη μοιρα απο ολα τα κρατη της γερμανικης ευρωπης εκτος 6 κρατων μεταξυ αυτων η Ελλαδα ,η Κυπρος και η Ουγγαρια του ορμπαν.κανεις δεν γνωριζει τι θα συμβει αυριο μπορει να υπαρξει εξαρση ,μπορει και οχι ..φρεσκα κουλουρια ελεγε ο κουλουρας στην ομονοια τις παλιες καλες εποχες .και ο νοων νοειτο

SxoliastiS

HΠA 2018-2019 ... ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ 45,000,000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ - 810,000 ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ - 62,000 ΘΑΝΑΤΟΙ ... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.euro.who.int/en/home. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ

Abc

Σημασία δεν έχει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών. Εφόσον οι άνθρωποι δεν έχουμε ανοσία στον συγκεκριμένο ιό , όλοι σχεδόν ενδεχομένως θα νοσησουμε. Και οι νέοι, εννοείται.Η ανοσία της αγέλης, που τόσο λοιδορείται, είναι ο σκοπός. Δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αντιθέτως είναι το ζητούμενο. Απλώς ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και μένοντας μέσα, την καθυστερουμε. Την καθυστερουμε για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας μας. Να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς να προσφέρουν την απαραίτητη περίθαλψη σε όλους όσους την χρειαστούν. Να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι, που θα μπορούσαν να σωθούν. Λυπάμαι όμως που το λέω, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ'άπειρον. Δεν μπορούμε να αναστείλουμε τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες επ'άπειρον. Γιατί και σ'αυτήν την περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.

Χαμουτζης

Καλά αυτοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την διαφορά morbidity-νοσηρότητα και mortality η θνησιμότητα . Δεν είπε κανείς ότι υπάρχει ηλικιακή ανοσία , αυτό που επηρεάζει την θνησιμότητα είναι παράγοντες όπως η ηλικία και η συννοσηρότητα comorbitity.

Λίαν συντόμως

οι επιλογές του να αφήσει έκθετο το λαό σε αυτό τον ύπουλο εχθρό θα τον οδηγήσουν στο Βατερλό του ........ Κρίμα σε όσους ανθρώπους θα υποστούν και όσους θα χαθούν άδικα από τις παράλογες επιλογές του.

τίποτα δε θα γίνει εκεί

η Ελλάδα θα γλιτώσει απο τον ιό και θα ψοφίσει απο ασιτία.

ΧΟ

Do you know the word Repentance? Each person who turns to God in genuine repentance and faith will be saved.

Μάθημα

Σε λίγο καιρό θα δέιτε το όμορφο προσωπο του καπιταλισμού, όταν θα έχουμε καθημερινές εκατόμβες νεκρών και ο Τραμπ θα μιλάει για τα καλά της ελεύθερης αγοράς. Σε λίγο καιρό θα δούμε ποιοι είναι οι δεξιοί. Το ήθος τους. Τις αρχές τους.

Στοκε

Όχι να σε στεναχωρήσω αλλά η NY είναι προπύργιο δημοκρατικών και διοικείται από αυτούς. Αποτελεί μάλιστα και πρότυπο sanctuary state. Άλλη εφεύρεση των δημοκρατικών. Γι'αυτό τα κρούσματα είναι εκεί και στην Καλιφόρνια. Διαβάστε πριν μιλήσετε

Ν.

Μιλάει ο Έλληνας για ελλείψεις στα νοσοκομεία και ξεχνάει ποιους ψήφιζε 40 χρόνια. Και δε φταίνε αυτοί. αυτοί έκαναν τα χατίρια του Έλληνα Διορισμοί, συντάξεις στα 45 και μισθοί με δανεικά. Αυτά θέλαμε αυτά είχαμε. φτάνει με τη βλακεία κάποιων

Τάκις

Φονιαδες τών λαών ήρθε η θεία δίκη

ΗΠΑς ΞΗΠΑς

Δεν υπαρχει θεια δικη μονον θεια Ολγα λαμογιο ελλαδιτη. Οι ΗΠΑ θα ειναι μια χαρα, εσεις να δουμε τι θα κανετε οταν τελειωσουν τα επιδοματα.

Κατσαπλιαδες...

Να φανταστώ κατεβαινες με τον Αλέξη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία!!! Χαιρετισματα στον μπαμπά σου τον Τρούμαν!!!

Ρε κουμουνι

Ακόμη και το internet που μπαίνεις οι "κακοί" Αμερικανοί το έφτιαξαν!!!Πίσω στην τρύπα σου Σταλινοφασιστα!!!

Περαστικά λοιπόν

Καλό αυτό για τις ΗΠΑ. Θετικό είναι ότι νοσούν κυρίως άνθρωποι νεαρής ηλικίας, που δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα να πεθάνουν. Άντε να το περάσουν ήπια και ομαλά, να αποκτήσουν ανοσία για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν.

One-Time

τι σχεση εχει η ηλικια των κρουσματων? αφου οι ηλικιωμενοι μενουν μεσα τα κρουσματα θα ειναι κυριως νεοι. οι νεκροι ειναι το θεμα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία