Κορωνοϊός στην Αυστρία: 206 τα κρούσματα από τον ιό

Κορωνοϊός στην Αυστρία: 206 τα κρούσματα από τον ιό

Επεκτείνονται συνεχώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του

usa_corona
Όπως ανακοίνωσε πριν το μεσημέρι το αυστριακό υπουργείο Υγείας, σε 206 ανέρχονταν σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, τέσσερις από τους προσβληθέντες από τον ιό έχουν στο μεταξύ θεραπευτεί, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 5.362 εξετάσεις για ενδεχόμενη λοίμωξη.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην πρωτεύουσα Βιέννη, όπου ανέρχονται σε 50, και ακολουθούν το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας με 45, του Τιρόλου (37), της Άνω Αυστρίας (28), της Στυρίας (18), του Φόραλμπεργκ (12), του Σάλτσμπουργκ (11), του Μπούργκενλαντ (4) και της Καρινθίας (1).

Σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Βιέννη με τη συμμετοχή του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, των αρμοδίων υπουργών και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύονται όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει σήμερα σε σειρά ανακοινώσεων για αναβολές, ματαιώσεις και ακυρώσεις δεκάδων εκδηλώσεων και παραστάσεων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Στο μεταξύ, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα και δεν αποκλείεται στη σημερινή σύσκεψη να αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.
corona_virus
Κλείσιμο

Ακυρώθηκε η προσευχή της Παρασκευής στην ιερή πόλη Κερμπάλα στο Ιράκ

Στο Ιράκ ακυρώθηκε η μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξ αιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Την Κερμπάλα, όπως και τη γειτονική επίσης ιερή πόλη Νατζάφ, επισκέπτονται πολλοί σιίτες για προσκύνημα τόσο από το Ιράκ όσο και από το εξωτερικό.

Η μεγάλη προσευχή της Παρασκευής είχε ακυρωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Μολδαβία κλείνουν σχολεία

Στο μεταξύ στη Μολδαβία οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια για διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάσχεσης της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 και κανένας θάνατος.

Στη Γαλλία υπάρχει επάρκεια τροφίμων στα καταστήματα

Εξάλλου στη Γαλλία ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Leclerc δήλωσε σήμερα ότι η κρίση με τον νέο κορωνοϊό προκαλεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό κάποιων προϊόντων στα καταστήματά της, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ελλείψεις.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα ως το καλοκαίρι», τόνισε ο Μισέλ- Εντουάρ Λεκλέρκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

Ο Λεκλέρκ διευκρίνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ανεφοδιαμό κάποιων προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι και το χαρτί υγείας, σε κάποια καταστήματα καθώς οι καταναλωτές κάνουν αποθέματα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον SARS-CoV-2.
iran_coronavirus_1

Οι αρχές της Μαλαισίας αναζητούν 5.000 ανθρώπους που ενδέχεται να εκτέθηκαν στον ιό στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής

Οι αρχές στη Μαλαισία αναζητούν περίπου 5.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα που πιστεύεται ότι έχουν εκτεθεί στον νέο κορωνοϊό στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στα περίχωρα της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο εντοπισμός των επαφών ξεκίνησε αφού το γειτονικό Μπρουνέι κατέγραψε το πρώτο του επιβεβαιωμένο κρούσμα χθες Τρίτη, έναν 53χρονο άνδρα που συμμετείχε στην ίδια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου, εξήγησε το υπουργείο.

«Βάσει των προκαταρκτικών πληροφοριών στη θρησκευτική τελετή συμμετείχαν περίπου 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Μαλαισίας», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά.

«Το υπουργείο καλεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση να συνεργαστούν με τους αξιωματούχους ώστε να διασφαλιστεί ότι η covid-19 δεν θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στις κοινότητες», πρόσθεσε.

Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 149.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε όλους τους Ιρανούς, τους Ιταλούς και Νοτιοκορεάτες εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19 στις τρεις αυτές χώρες.

Επιπλέον οι πολίτες Μαλαισίας που επιστρέφουν από το Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στη Γερμανία: Επιβεβαίωσε και τρίτο θάνατο ασθενούς

Κρούσματα κορωνοϊού: Αγωνία για τις νέες ανακοινώσεις - Συναγερμός για τον 70χρονο που βρέθηκε θετικός στο «Αλεξάνδρα»

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εκτός σπιτιού με υπεύθυνη δήλωση - Κομμένα σινεμά και γυμναστήρια, υπό όρους στην εκκλησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης