Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ιράν και Ιταλία στο Πεκίνο

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ιράν και Ιταλία στο Πεκίνο

Θα συνεχιστούν τα αυστηρά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι για τον περιορισμό του ιού

corona_virus
Στην επαρχία Χουμπέι, η πρωτεύουσα της οποίας αποτελεί το κέντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα αυστηρά μέτρα, που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, και δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Επιτροπής Υγείας της επαρχίας αυτής.

Κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Του Γιουαντσάο σημείωσε ότι η επαρχία θα αποτρέψει ενδεχόμενη επάνοδο του ιού.

Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα δεν κρίνεται πως βρίσκεται εντελώς υπό έλεγχο και υπάρχουν ακόμη κάποιες αβεβαιότητες όσον αφορά την ανάσχεση της νόσου, δήλωσε παράλληλα κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γιανγκ Γιουνγιάν.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του Πεκίνου Τσεν Μπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι όσοι φτάνουν στο Πεκίνο από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Ιράν και την Ιταλία θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Νωρίτερα και οι αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν ότι θα υποχρεώνουν οποιονδήποτε επισκέπτη φθάνει στην κινεζική μεγαλούπολη από χώρες όπου επικρατούν «συγκριτικά σοβαρές» συνθήκες ως προς την επιδημία του νέου κορωνοϊού να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες, αλλά δεν διευκρίνισαν τις χώρες αυτές.

Το μέτρο θα ισχύει για τους πάντες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δήλωσε ο Σου Ουέι, αξιωματούχος της υπηρεσίας ενημέρωσης του δήμου της Σαγκάης.

Η νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, που γειτονεύει με το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε παρόμοια μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης