Κορωνοϊός, Λουξεμβούργο: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Κορωνοϊός, Λουξεμβούργο: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία 

000_1PG8OD
Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, μεταδίδει το RTL.

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε μέσω του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ, σύμφωνα με το RTL.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αύξησε σε πολύ υψηλό το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο κορωνοϊός, ο οποίος έχει προσβάλει σχεδόν 79.000 ανθρώπους στην Κίνα και περισσότερους από 5.000 στον υπόλοιπο κόσμο.

«Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητικοί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι επιδημιολόγοι μας παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές σε μόνιμη βάση και τώρα αυξήσαμε την εκτίμηση του κινδύνου μετάδοσης και του κινδύνου επίπτωσης του Covid-19 -όπως “βαφτίστηκε” ο κορωνοϊός- σε πολύ υψηλό επίπεδο παγκοσμίως», στο υψηλότερο επίπεδό του, δήλωσε.

Σε έκθεσή που εκδόθηκε ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τον τύπο των μέτρων τα οποία περιόρισαν την επιδημία που εξαπλώθηκε γρήγορα στην Κίνα. «Είναι τα μοναδικά μέτρα που αποδεικνύονται επί του παρόντος ότι διακόπτουν ή ελαχιστοποιούν τις αλυσίδες μετάδοσης στους ανθρώπους», αναφέρει η έκθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης