Κορωνοϊός: Μόλις 9 νέα κρούσματα εκτός Χουμπέι χθες στην ηπειρωτική Κίνα

Κορωνοϊός: Μόλις 9 νέα κρούσματα εκτός Χουμπέι χθες στην ηπειρωτική Κίνα

Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για 7η ημέρα - Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ταϊλάνδη - Αποθεραπεύθηκαν και οι 16 άνθρωποι οι οποίοι είχαν μολυνθεί στο Βιετνάμ - Δύο ακόμη νεκροί στο Ιράν, στα 61 τα κρούσματα

ios_a
Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρου της κρίσης, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, από τα συνολικά 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του COVID-19, τα 499 επαληθεύτηκαν στη Χουμπέι χθες Δευτέρα. Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν 11, ενώ το Σάββατο 18.

Εξάλλου, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα.

Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.589 άνθρωποι.

Συνολικά, 27.323 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα.
corona_virus
Κλείσιμο

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας σε 37.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι Ταϊλανδοί, διευκρίνισε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι, γραμματέας του υπουργείου Υγείας της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το πρώτο νέο κρούσμα είναι γυναίκα, 31 ετών, συγγενής της οποίας έχει ιστορικό ταξιδιών στην Κίνα, εξήγησε το στέλεχος του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι οι αρχές θα υποβάλλουν σε εξετάσεις τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το δεύτερο κρούσμα είναι «άνδρας, 29 ετών, επαγγελματίας οδηγός, που είχε μεταφέρει κινέζους τουρίστες», πρόσθεσε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Από τους 37 ασθενείς, οι 22 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 15 ακόμη νοσηλεύονται.

Αποθεραπεύθηκαν και οι 16 άνθρωποι οι οποίοι είχαν μολυνθεί στο Βιετνάμ

Οι 16 άνθρωποι οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο Βιετνάμ αποθεραπεύθηκαν όλοι, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μετά τη 13η Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαληθευτεί πως είχε προσβληθεί, 50χρονος που μολύνθηκε όταν η κόρη του επέστρεψε από ένα ταξίδι της στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας — όπου άρχισε η κρίση του COVID-19 τον Δεκέμβριο — έχει αποθεραπευθεί και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόνισε το υπουργείο Υγείας.

Δεν αποσαφηνίστηκε το πότε πρόκειται να του δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Βιετνάμ είχε καταγράψει τα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού την 23η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο υπηκόους της Κίνας.
corona_skorea

Δύο ακόμη νεκροί στο Ιράν, στα 61 τα κρούσματα

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό υπέκυψαν, μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Eghtesaonline, επικαλούμενος τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.

"Τα τεστ έδειξαν όταν είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό", επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον covid-19, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Στο μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, μέχρι νεοτέρας, δήλωσε εκπρόσωπος σήμερα.

Επιπλέον το Μπαχρέιν, όπου αναφέρθηκε δεύτερο κρούσμα του covid-19, επίσης αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Ντουμπάι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης