Κορωνοϊός: 118 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Κίνα - 889 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: 118 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Κίνα - 889 νέα κρούσματα

Στους 2.236 συνολικά οι νεκροί - Στους 1.076 από 25 χώρες οι ασθενείς εκτός Κίνας - Έξαρση με 52 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Νότια Κορέα

corona_china
Η λίστα θανάτου από τον θανατηφόρο κορωνοϊό COVID-19 αυξήθηκε κατά 115 άτομα, μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα, για τον απολογισμό της Πέμπτης. Λίγο αργότερα, στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν άλλα τρία άτομα από άλλες περιοχές της Κίνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του τελευταίου 24ωρου σε 118 συνολικά.

Το θετικό είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς καταγράφηκαν 889 νέες περιπτώσεις μολυσμένων. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν αυξημένος σε σχέση με τον απολογισμό της Τετάρτης, οπότε καταγράφηκαν 349 νέα κρούσματα.

Με τους 118 που κατέληξαν την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία ανήλθε στους 2.236.

Συνολικά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, την περιοχή που εκδηλώθηκε η επιδημία, ο αριθμός των ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19 ανέρχεται σε 62.442 και οι νεκροί στους 2.144.Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.645 μέχρι σήμερα. 

Πάντως ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας: 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης. Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό αποθεραπεύθηκαν ως χθες τα μεσάνυχτα.

Στους 1.076 και σε 25 χώρες οι ασθενείς εκτός Κίνας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των μολυσμένων εκτός Κίνας ανέρχεται σε 1.076 και αφορούν 25 χώρες, με τελευταία το Ιράν, στο οποίο αναφέρθηκαν δύο νεκροί και τρεις μολυσμένοι.

Κλείσιμο
Συνολικά στην Κίνα, οι ασθενείς ξεπερνούν τους 75.000.

Στους 104 οι ασθενείς στη Νότια Κορέα, 52 νέα κρούσματα την Πέμπτη

Η Νότια Κορέα δείχνει να παρουσιάζει μία έξαρση τα τελευταία 24ωρα, καθώς την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν άλλα 52 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 134. Σύμφωνα με αναφορές από μεγάλες πόλεις της Νότιας Κορέας, οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να μένουν σπίτια τους, πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αρχίσει να αδειάζουν και να ερημώνουν από την κίνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης