Κορωνοϊός: Άλλοι 114 νεκροί στην Κίνα - Μόλις 394 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Κορωνοϊός: Άλλοι 114 νεκροί στην Κίνα - Μόλις 394 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Στους 2.118 συνολικά οι νεκροί στην Κίνα - Συνολικά 74.576 οι μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια

corona_china_hubei
Στους 2.118 αυξήθηκαν οι νεκροί στην Κίνα από την επιδημία που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός COVID-19, καθώς στη λίστα θανάτου προστέθηκαν άλλοι 114 άνθρωποι σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Τα θετικά μηνύματα ήρθαν από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Συνολικά 394 νέα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της. Από έναν θάνατο κατέγραψαν οι αρχές στις επαρχίες Χεμπέι, Σαγκάη, Φουτζιάν, Σαντόνγκ, Γιουνάν και Σαανσί, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια του Χουμπέι είναι θεαματικά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.693).

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης