Τραγωδία στην Ισπανία: Πώς έχασαν τις ζωές τους ο Βρετανός πατέρας με τα δυο του παιδιά

Τραγωδία στην Ισπανία: Πώς έχασαν τις ζωές τους ο Βρετανός πατέρας με τα δυο του παιδιά

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο έναν Βρετανό πατέρα και τα δυο παιδιά του, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κόστα ντελ Σολ της Ανδαλουσίας - Εξετάζεται σενάριο που εμπλέκει την αποχέτευση της πισίνας, εξαιτίας της οποίας έχουν σημειωθεί κι άλλα τραγικά περιστατικά στο παρελθόν

costa-del-sol-arthro
Ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν όσοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο της Κόστα ντελ Σολ στην Ανδαλουσία, τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Βρετανός πατέρας και τα δυο του παιδιά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν έπεσαν μέσα σε μια από τις πισίνες της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, μέσα στην πισίνα βρέθηκε αρχικά η 9χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία «αντιμετώπισε δυσκολίες» και, όταν ο 52χρονος πατέρας και ο 16χρονος γιος το αντιλήφθηκαν, βούτηξαν για να την σώσουν. Λίγη ώρα αργότερα, ανασύρθηκαν και οι τρεις νεκροί, χωρίς να έχει γίνει επίσημη αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημέρωνε, απλά, για τον εντοπισμό των τριών νεκρών ανθρώπων, ενώ το τοπικό γραφείο εξωτερικών υπηρεσιών έκανε γνωστό πως «είναι σε θέση να προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη στη μητέρα της οικογένειας, έπειτα από το τραγικό συμβάν».

Το «φαινόμενο αναρρόφησης» από την αποχέτευση της πισίνας

Οι έρευνες για τα αίτια της τραγικής κατάληξης του πατέρα και των δυο παιδιών του βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες.

Την ίδια στιγμή, σενάριο που έχει αναπτυχθεί κάνει λόγο για θέμα που δημιουργήθηκε με το σύστημα αποχέτευσης ή το σιφόνι της πισίνας. Το ίδιο σενάριο αναφέρει πως, αν το σιφόνι της πισίνας είναι επίπεδο, τότε μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, καθώς το «φαινόμενο αναρρόφησης» είναι τόσο ισχυρό, που μπορεί να τραβήξει και να «κρατήσει» λουόμενους και ιδιαίτερα μικρά παιδιά, στον πάτο.

«Η επαφή μεταξύ του ανθρώπινου δέρματος και ενός επίπεδου σιφονιού πισίνας, μπορεί να δημιουργήσει αναρρόφηση ίση με εκατοντάδες λίβρες πίεσης» τονίζεται σε αναφορές ανάλογων περιστατικών του παρελθόντος.

Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο, το 2009 ένας μαθητής σχολείου πνίγηκε σε ένα θαλάσσιο πάρκο της Ταϊλάνδης, όταν τον «ρούφηξε» το σύστημα αποχέτευσης της πισίνας, ενώ ένα 12χρονο κορίτσι από τη Ρωσία έχασε πέρσι τη ζωή του σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, όταν το χέρι του παγιδεύτηκε στο σιφόνι πισίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης