Έλον Μασκ: Το φιάσκο του cybertruck της Tesla τού στοίχισε 768 εκατ. δολάρια σε μία μέρα!

Έλον Μασκ: Το φιάσκο του cybertruck της Tesla τού στοίχισε 768 εκατ. δολάρια σε μία μέρα!

Η μετοχή της Tesla έκανε «βουτιά» 6% μετά την παρουσίαση-πανωλεθρία, που άφησε στο νέο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας δύο μεγάλα σπασίματα στα... «άθραυστα» τζάμια του

musk_ar
Αν η «βουτιά» στην περιουσία κάποιου έκανε ήχο, τότε για τον Έλον Μασκ αυτός ο ήχος θα ήταν ένα μεγάλο «κρακ» στα -υποτίθεται- άθραυστα τζάμια του πολυαναμενόμενου cybetruck, καθώς τα σπάει μια μεταλλική μπάλα. Όπως επισημαίνει η Guardian, το χθεσινό φιάσκο της παρουσίασης του τελευταίου ηλεκτρικού οχήματος της Tesla, με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας να καταλήγει να... σπάει τα παράθυρα του cybertruck στην προσπάθειά του να αποδείξει την υψηλή αντοχή τους, στοίχισε ακριβά στον μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, επικαλούμενο στοιχεία του Forbes, οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά 6% μετά την παρουσίαση-πανωλεθρία. Ως αποτέλεσμα, η προσωπική περιουσία του CEO της εταιρείας, δηλ. του Έλον Μασκ, μειώθηκε κατά 768 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο!

Tesla Cybertruck event in 5 minutes


«Είναι κυριολεκτικά αλεξίσφαιρα σε σφαίρες από πιστόλι 9mm», είχε πει όλο περηφάνια ο Μασκ, λίγες στιγμές προτού ο Φραντς φον Χολτστχάουζεν πετάξει τη μεταλλική σφαίρα στα παράθυρα -όχι μία, αλλά δύο φορές- με αποτέλεσμα να σπάσουν. «Το θετικό είναι τουλάχιστον ότι [η σφαίρα] δεν τα διαπέρασε» είπε με εμφανή αμηχανία ο Μασκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με ανάρτησή του στο Twitter σήμερα, ο Μασκ επισήμανε ότι είχε γίνει δοκιμή με τη μεταλλική μπάλα λίγη ώρα πριν την παρουσίαση και το τζάμι δεν έσπασε. Πόσταρε μάλιστα και σχετικό βίντεο.

Κλείσιμο


Προηγουμένως είχε περιγράψει το όχημα ως ένα «πραγματικά φουτουριστικό, σαν cybepunk φορτηγάκι, που παραπέμπει στο Blade Runner». Ωστόσο η αντίδραση του κοινού για την εμφάνιση του οχήματος δεν ήταν αυτή που περίμενε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, η προσωπική περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.

Στα social media ειδικά, υπήρχε αρκετή καζούρα για τις υπερβολικά μεγάλες λεπτομέρειες του οχήματος, που θύμιζαν καρτούν ή αμάξι σε βίντεο γκέιμ.




Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες του Μασκ επηρεάζουν την πορεία των μετοχών της εταιρείας του. Οι μετοχές της Tesla είχαν κάνει παρόμοια «βουτιά» την περασμένη χρονιά, όταν ο Μασκ κάπνισε μαριχουάνα σε διαδικτυακή εκπομπή…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης