Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕγια τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι το γεγονός πως ορισμένοι από τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ καταφεύγουν στην ακραία βία -μεταξύ άλλων και εναντίον της αστυνομίας- είναι «βαθύτατα θλιβερό και ασυγχώρητο» και εξέφρασε την ανησυχία της ότι η κατάσταση κινδυνεύει να επιδεινωθεί περαιτέρω.
Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ρούπερτ Κόλβιλ κάλεσε τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να αποκλιμακώσουν την κατάσταση στην Πολυτεχνική Σχολή της πρώην βρετανικής αποικίας, όπου είναι εγκλωβισμένοι περίπου 100 διαδηλωτές, και να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κατάσταση εκείνων που βρίσκονται μέσα, «η οποία σαφώς επιδεινώνεται».
Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και σε μια ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο μπορεί να επιλυθεί και είπε ότι έχει ζητήσει από την αστυνομία να χειριστεί το θέμα ανθρώπινα.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη