Νέα ήττα Τζόνσον: Οι βουλευτές είπαν «όχι» σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Νέα ήττα Τζόνσον: Οι βουλευτές είπαν «όχι» σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να περάσει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές - Λέει ότι θα νομοθετήσει για να προχωρήσει στις εκλογές με βάση τον προγραμματισμό του

johnson-arthro-281019
«Όχι» στο αίτημα του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου είπε η Βουλή των Κοινοτήτων. 
 

Όπως αναμενόταν, η πρόταση δεν κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που χρειαζόταν τη στήριξη των Εργατικών. Ο Τζόνσον εξασφάλισε 299 «ναι» και 70 «όχι» έναντι 434 βουλευτών στο σύνολο. 

Η συνεδρίαση έγινε λίγο αφότου ανακοινώθηκε η αποδοχή του Τζόνσον για παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά και η επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τουσκ. 

Λίγο μετά τη νέα ήττα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει για πρόωρες κάλπες, στις 12 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση, ανέφερε, θα ενημερώσει για τα σχέδιά της, ώστε με νομοσχέδιο να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το νομοσχέδιο δεν θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, ενώ ο ίδιος στηρίζεται στις ψήφους των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του SNP, που αν και διαφωνούν στην ημερομηνία, ο Τζόνσον θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να το υπερψηφίσουν, ενώ κατηγόρησε τη στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι «μπερδεύει».

Κλείσιμο
Πάντως, από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε ότι οι Εργατικοί θα μελετήσουν και θα το εξετάσουν λεπτομερώς. Όπως είπε, το κόμμα του θέλουν ξεκάθαρη δήλωση ότι το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία είναι έξω από το τραπέζι.

Είναι η τρίτη φορά που ο Τζόνσον δεν καταφέρνει να περάσει την πρότασή του για πρόωρες εκλογές από τη Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης