«Λουκέτο» στη βρετανική Βουλή: «Πατέρας του ψέματος ο Τζόνσον» λένε οι ενάγοντες

«Λουκέτο» στη βρετανική Βουλή: «Πατέρας του ψέματος ο Τζόνσον» λένε οι ενάγοντες

Κρίνεται στο Ανώτατο Δικαστήριο η νομιμότητα της αναστολής του Κοινοβουλίου

075_szymanowicz-defendou190917_npK28
Ούτε κωλοτούμας, ούτε πραξικοπηματίας, ούτε αντιδημοκράτης, αλλά «πατέρας του ψέματος». Νέος, αν μη τι άλλο, βαρύς χακτηρισμός προσάπτεται στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ακροαματική διαδικασία σχετικά με το αν ήταν παράνομη η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου εν μέσω της προετοιμασίας του Brexit.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ο νομικός εκπρόσωπος των εναγόντων κατά της αναστολής των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, Έιντριαν Ο'Νιλ, έκλεισε τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας τονίζοντας ότι η «μητέρα την κοινοβουλίων έχει κλείσει από τον πατέρα του ψέματος».

Στην επιχειρηματολογία του ισχυρίστηκε ότι η απόφαση αναστολής είναι παράνομη λόγω της πρόθεσης του πρωθυπουργού, που είναι να απαλλάξει την κυβέρνηση από τη συνταγματική υποχρέωση να λογοδοτεί στο κοινοβούλιο για τις ενέργειές της.

Σάλο προκάλεσε στη Βρετανία η πρωτοφανής απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστειλει τις εργασίες του Κοινοβουλίου. Ογκώδεις ήταν η διαδηλώσεις σε μεγάλες βρετανικές πόλεις με συνθήματα κατά του βρετανού πρωθυπουργού και την κοινωνική αναταραχή να κινείται σε ανησυχητικά, για τη χώρα, επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης