Άνγκελα Μέρκελ: «Να δείξουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό»

Άνγκελα Μέρκελ: «Να δείξουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό»

«Χρειαζόμαστε επειγόντως ειδικούς από το εξωτερικό για την εφαρμογή του νόμου περί μετανάστευσης» τόνισε σε ομιλία της στη Bundestag η Άνγκελα Μέρκελ - «Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και την γλώσσα μίσους» συμπλήρωσε

merkel_bundestag
«Η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως ειδικούς από το εξωτερικό σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου περί μετανάστευσης. Ο νόμος πρέπει να καταστεί λειτουργικός», προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στην ομοσπονδιακή Βουλή.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κλιματικής αλλαγής, η Μέρκελ υποστήριξε ότι «το να μην κάνουμε τίποτα, δεν είναι η εναλλακτική λύση».

Για την Ευρώπη, η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει ένα αποτύπωμα στην επίλυση συγκρούσεων παγκοσμίως».

Αναφερόμενη στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας που πλήττει την Γερμανία, η οποία παραδοσιακά στηριζόταν στις εξαγωγές για να δίνει ώθηση στην οικονομία της, η Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε διεθνή αβεβαιότητα εξαιτίας της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας και αυτό έχει φυσικά αντίκτυπο σε εξαγωγικά προσανατολισμένες χώρες όπως η Γερμανία».

Υπενθυμίζεται ότι, η γερμανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει κατρακυλήσει σε χαμηλά επτά ετών.Η οικονομία συρρικνώθηκε το β’ τρίμηνο του 2019 και η Bundesbank προειδοποιεί ότι η παραγωγή ενδεχομένως να ακολουθήσει πτωτική πορεία και το γ’ τρίμηνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης