Σοκ στην Ισπανία: Ολυμπιονίκης σκιέρ βρέθηκε νεκρή δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της

Σοκ στην Ισπανία: Ολυμπιονίκης σκιέρ βρέθηκε νεκρή δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της

Η Blanca Fernández Ochoa βρέθηκε με βαρύν τραύμα στο κεφάλι, το οποίο προήλθε από πτώση - Είχε κατακτήσει το 1992 το πρώτο ισπανικό μετάλλιο στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών - Πάνω από 300 πράκτορες την αναζητούσαν για 11 ημέρες

spain_main
Το άψυχο σώμα της Ολυμπιονίκης σκιέρ Blanca Fernández Ochoa, της πρώτης Ισπανίδας που κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο σε Χειμερινούς Αγώνές, εντόπισε η αστυνομία στη Μαδρίτη, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της.

Η Blanca Fernandez Ochoa εντοπίστηκε 11 ημέρες μετά τη δήλωση των οικείων της για την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η άλλοτε σπουδαία αθλήτρια βρέθηκε με βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο πιθανότατα να προήλθε από πτώση. Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν η πτώση επήλθε από ατύχημα ή από κάποιον τρίτο παράγοντα. Ως εκ τούτου, οι συνθήκες θανάτου παραμένουν ασαφείς.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην Ισπανία λόγω της σημασίας που είχε για τον αθλητισμό η Blanca Fernández Ochoa, αλλά και εξαιτίας των περίεργων και απροσδιόριστων περιστάσεων που τη χαρακτηρίζουν.

Στις 24 Αυγούστου, η διάσημη αθλήτρια είχε πάει σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ. Ο τελευταίος που την είδε εκείνη την ημέρα, ήταν ένας γείτονάς της. Η έρευνα ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκαν περίπου 300 άτομα, εκτός από τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τα σκυλιά που συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση.

Η Fernández Ochoa κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Albertville, Γαλλία, το 1992 και ήταν όχι απλώς η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, αλλά ήταν το πρώτο μετάλλιο που κέρδισε η Ισπανία στην ιστορία της διοργάνωσης.

spain1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης