Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια: Γλίτωσαν μόνο τα μέλη του πληρώματος

Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια: Γλίτωσαν μόνο τα μέλη του πληρώματος

Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί επιβατών - Έρευνες για τον εντοπισμό 30 ανθρώπων - Λιγοστές οι ελπίδες ότι θα βρεθούν, έστω κάποιοι, ζωντανοί - Οι επιβάτες κοιμούνταν όταν ξέσπασε η φωτιά - Άγνωστο αν το πλήρωμα προσπάθησε να τους βοηθήσει

000_1JY7EU
Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα τοπική ώρα, και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά «το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα», είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ.

Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Τέσσερις σοροί επιβατών έχουν ανασυρθεί. Καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπισθούν  οι υπόλοιποι 30 με λιγοστές ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός. 

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.

Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Κλείσιμο
Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης