Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στη Νέα Υόρκη η 16χρονη ακτιβίστρια που ταξίδεψε από την Αγγλία με ιστιοφόρο

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στη Νέα Υόρκη η 16χρονη ακτιβίστρια που ταξίδεψε από την Αγγλία με ιστιοφόρο

Ηχηρό «παρών» θα δώσει η Γκρέτα στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου και στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαντιάγο της Χιλής, τον Δεκέμβριο

EDE7cCXWwAABOGP
«Δεν είμαι τόσο ξεχωριστή. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα» δηλώνει η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η δραστηριότητα της όμως οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα, στο ότι δηλαδή είναι μια σπάνια περίπτωση ευαισθητοποιημένης έφηβης που εργάζεται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.

Ηχηρό «παρών» θα δώσει η Γκρέτα στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα,  στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτεμβρίου και στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαντιάγο της Χιλής, τον Δεκέμβριο.

Κινητοποιήσεις υπέρ της τόνωσης της οικολογικής συνείδησης έχει εμπνεύσει ανά τον κόσμο η δυναμική δράση της 16χρονης, που έφτασε στη Νέα Υόρκη ύστερα από δεκαπενθήμερο ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Ταξίδεψε από το Πλίμουθ της Αγγλίας στο Κόνι Άιλαντ της Νέας Υόρκης με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών με σκοπό τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Κλείσιμο
Το συναρπαστικό, 4.800 χιλιομέτρων ταξίδι, της Γκρέτα καταγράφεται στα κοινωνικά δίκτυα. Διαμηνύει συνεχώς ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά κρίση και όταν ρωτάται εάν μπορεί να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για τις απόψεις της, απαντά «όχι».




Η πρώτη της κινητοποίηση για το κλίμα έγινε τον περασμένο Αύγουστο έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης