Τραγωδία στον Πόρο: Ο μαικήνας της τέχνης Μιχαήλ Αμπράμοβ ο ένας από τους δύο Ρώσους

Τραγωδία στον Πόρο: Ο μαικήνας της τέχνης Μιχαήλ Αμπράμοβ ο ένας από τους δύο Ρώσους

Συνεργάτες και φίλοι του διάσημου επιχειρηματία, ιδρυτή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας, εκφράζουν τη θλίψη τους στα social media - Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ για τον θάνατο του σημαντικού άνδρα

abramov
Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα εχθές στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε εχθές λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν.

Αν και το αρχικό άρθρο του πρακτορείου δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο πολίτες που σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα, σε επόμενο δημοσίευμά του το Ria μετέδωσε ότι το ένα από τα δύο θύματα από τη Ρωσία, ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικής Εικόνας». Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν αργότερα και άλλα τοπικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ρασίσκαγια Γκαζέτα.


Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 55χρονου επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν. «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», είπε η πηγή του Ria.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν μεταδώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για εκείνον.

ria



rg
Κλείσιμο

Το σημαντικό έργο του επιχειρηματία

Το «Μουζέι Ρούσκαϊ Ικόνι» είναι η «μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το «Μουσείο Ρωσικής Εικόνας» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ το 2006 και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο. Το μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις και περιηγήσεις. Επίσης, φιλοξενεί κατά καιρούς και συναυλίες, ενώ συνολικά περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.

Ο Αμπράμοβ ήταν γνωστός φιλάνθρωπος. Μεταξύ άλλων, είχε βοηθήσει με τα πρότζεκτ του βετεράνους και ορφανά, ενώ είχε συμβάλλει και στην κατασκευή εκκλησιών και σιντριβανιών, αναφέρει το Ria.

Михаил Абрамов / «Час Speak»


Φίλοι και συνεργάτες του Αμπράμοβ εκφράζουν τη συντριβή τους

Εκτός από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το θύμα της τραγωδίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και προστάτης των τεχνών, υπάρχουν και αναρτήσεις στα social media από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που εκφράζουν τη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε στο Facebook η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζίκοβα και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

«Ο Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού Μουσείου Ρωσικής Εικόνας στη Μόσχα, είναι νεκρός» αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Λίντοφ, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών αγαπούσε τη ζωή και όλες τις εκφάνσεις της και άφησε πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.

«Τα τελευταία χρόνια, μπορώ να πω ότι ήμασταν φίλοι και τον βοηθούσα όσο περισσότερο μπορούσα με το μουσείο του. Παρόλο που ήταν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο Μίσα θεωρούσε το μουσειο το σημαντικότερο πνευματικό του δημιούργημα και είχε επενδύσει σε αυτό πολλά χρήματα, πιστεύοντας ειλικρινά ότι τον βοηθούσε να επιτυγχάνει και σε άλλους τομείς. Ήταν ένας αληθινός προστάτης των τεχνών, της κλάσης του Τρετιάκοβ και του Σούκιν. Αγαπούσε τη ζωή και όλες τις πτυχές της. Ο θάνατός του ήταν ταιριαστός με τη ζωή του, αφού έσβησε αστραπιαία σε μια όμορφη θάλασσα, κοντά σε ένα όμορφο νησί, ωστόσο είναι απίστευτα άδικο πόσο πρόωρα συνέβη... Μας άφησε το μουσείο του και πρέπει να το διατηρήσουμε για χάρη του ρωσικού πολιτισμού, αλλά και για να θυμόμαστε τον δημιουργό του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Λίντοφ.


.



Με πληροφορίες και υλικό από: Ria Novosti, new.russikona.ru
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης