ΗΠΑ: Ζητούν τη σύμπραξη Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας για την εμπορική ασφάλεια στο Στενό του Ορμούζ
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο ζήτησε επίσημα από τις τρεις χώρες να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της «ιρανικής επιθετικότητας»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επίσημα από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να συμμετάσχουν στις ενέργειες που θα διασφαλίσουν πως οι εμπορικές δραστηριότητες στο Στενό του Ορμούζ θα πραγματοποιούναι δίχως προβλήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο.
«Ζητήσαμε επισήμως τη Γερμανία να συνταχθεί με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλίσουν την κίνηση στο Στενό του Ορμούζ και να καταπολεμήσουν την ιρανική επιθετικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, Tamara Sternberg-Greller.
«Τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ελευθερία της ναυσιπλοΐας πρέπει να προστατεύεται. Η ερώτησή μας είναι: ποιός θα την προστατεύει;» συμπλήρωσε.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.