Ο Μπολσονάρου ζήτησε συγγνώμη από τη βουλευτή στην οποία είχε πει ότι δεν της «αξίζει» να τη βιάσουν

Ο Μπολσονάρου ζήτησε συγγνώμη από τη βουλευτή στην οποία είχε πει ότι δεν της «αξίζει» να τη βιάσουν

Δικαστική απόφαση τον «ανάγκασε» να το κάνει - Πως «δικαιολογεί» την απρέπεια στην ανακοίνωσή του

BOLSONARO
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ζήτησε χθες συγγνώμη από μία βουλευτή στην οποία είχε πει ότι «δεν της αξίζει» να τη βιάσουν, έπειτα από σχετική απόφαση της δικαιοσύνης.

«Βάσει δικαστικής εντολής ζητώ δημοσίως συγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις μου προς την ομοσπονδιακή βουλευτή Μαρία ντο Ροσάριο Νούνες», αναφέρει ο Μπολσονάρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βραζιλιάνικη προεδρία.

Το περιστατικό χρονολογείται από το 2003. Τότε, στη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τη βουλευτή του κόμματος των Εργατών, ο Μπολσονάρου, που την εποχή εκείνη ήταν επίσης βουλευτής, είχε δηλώσει: «Δεν θα σε βίαζα διότι δεν το αξίζεις».

Το 2014 είχε επιβεβαιώσει τη δήλωσή του αυτή μιλώντας στην εφημερίδα Zero Hora. «Δεν της αξίζει να τη βιάσουν γιατί είναι πολύ άσχημη. Δεν είναι ο τύπος μου, δεν θα τη βίαζα ποτέ. Δεν είμαι βιαστής, αλλά αν ήμουν, δεν θα τη βίαζα γιατί δεν το αξίζει».



Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του.

«Στην έξαψη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης» και «αφού η εν λόγω βουλευτής με προσέβαλε αδίκως χαρακτηρίζοντάς με βιαστή, της απάντησα ότι “δεν της αξίζει να τη βιάσουν”», αναφέρει ο Μπολσονάρου.

Προσθέτει μάλιστα ότι «οι Βραζιλιάνες αποτελούν προτεραιότητα» για την προεδρία του και ότι αυτό «αποδεικνύεται μέσω συγκεκριμένων ενεργειών».

Jair Bolsonaro discute com Maria do Rosário - 2003


Η ανακοίνωση του Μπολσονάρου εκδόθηκε την τελευταία ημέρα της διορίας που του είχε δώσει στις 23 Μαΐου δικαστήριο της Μπραζίλιας ενώπιον του οποίου είχε κατατεθεί η τελευταία προσφυγή από μια σειρά εφέσεων.

Εκτός από τη συγγνώμη που ζήτησε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση στη βουλευτή ύψους 10.000 ρεάλ (περίπου 2.300 ευρώ), επιπλέον ενός προστίμου το ποσό του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης