«Με είχε χουφτώσει η Μάργκαρετ Θάτσερ!» αποκαλύπτει διάσημος συγγραφέας

«Με είχε χουφτώσει η Μάργκαρετ Θάτσερ!» αποκαλύπτει διάσημος συγγραφέας

Η «Σιδηρά Κυρία» είχε μια διαχυτική πλευρά που στη σημερινή εποχή της πολιτικής ορθότητας θα ήταν... άκρως παρεξηγήσιμη - Σε ποιον πολιτικό σχολιαστή τις είχε «βρέξει» στον πισινό με περιοδικό

thatcher
Στην μνήμη των συμπατριωτών της - και όχι μόνο - παραμένει μέχρι σήμερα η «Σιδηρά Κυρία» που ενέπνεε τρόμο στις καρδιές των πολιτικών της αντιπάλων.

Στις ιδιωτικές στιγμές της όμως, η Μάργκαρετ Θάτσερ αποκάλυπτε μια αρκετά πιο τρυφερή και διαχυτική πλευρά του χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, αυτή η πλευρά την έκανε να φέρεται συχνά με... παρεξηγήσιμο τρόπο, που στη σημερινή εποχή της πολιτικής ορθότητας θα την είχε βάλει σίγουρα σε πολλούς μπελάδες!

Τις αποκαλύψεις σχετικά με την άγνωστη πλευρά της Βρετανίδας πρωθυπουργού έκανε ο διάσημος συγγραφέας κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης, που αφορούσε στις καταγγελίες εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για ανάρμοστες χειρονομίες εις βάρος γυναικών.

Ο 71χρονος Βρετανός συγγραφέας, που σήμερα ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, θέλησε να μοιραστεί την δική του εμπειρία ως «θύμα» ανάρμοστης συμπεριφορά πολιτικού.

«Έχω να μοιραστώ κι εγώ μια μικρή εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από μια ισχυρή πολιτική φιγούρα. Στην δική μου περίπτωση ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν για τη Θάτσερ είναι ότι ήταν πολύ διαχυτική. Καθόσουν δίπλα της και ξαφνικά άρχιζε να σε πιάνει και να σε αγκαλιάζει. Σε μια συνάντηση μου είχαμε δεν σταματούσε να με αγγίζει και θυμάμαι ότι σκέφτηκα "Με χουφτώνει η πρωθυπουργός της χώρας"», ανέφερε ο Ρούσντι.

Κλείσιμο
Ο συγγραφέας βρέθηκε πολλές στην αντίπαλη όχθη από την Θάτσερ, εξαιτίας των πολιτικών τους διαφορών. Ωστόσο της ήταν πάντα εγνώμων για την στήριξη που του προσέφερε μετά τον σάλο που προκάλεσε η έκδοση του έργου του με τίτλο «Σατανικοί Στίχοι» το 1988. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε το επίκεντρο μεγάλης αναταραχής σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου. Ο Ρούσντι δέχτηκε πολλές απειλές για τη ζωή του, ενώ εκδόθηκε και θρησκευτικό διάταγμα που διέταζε την δολοφονία του από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν. Ως συνέπεια των απειλών αυτών, η βρετανική κυβέρνηση, με εντολή της Θάτσερ έθεσε τον Σαλμάν Ρούσντι υπό αστυνομική προστασία, ουσιαστικά σώζοντάς του τη ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή τους Μπιλ Μαρ στο HBO, o Ρούσντι περιέγραψε μία ακόμη «παρεξηγήσιμη» αλληλεπίδραση μεταξύ της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Κρίστοφερ Χίτσενς, του διάσημου βρετανού αρθρογράφου με την αιχμηρή πένα, που πέθανε το 2011.

«Πρέπει να ξέρετε ότι η Θάτσερ τις είχε "βρέξει" κάποτε στον Κρίστοφερ Χίτσενς. Είχε ακούσει για ένα άρθρο που είχε γράψει και δεν της άρεσε. Όταν λοιπόν τον συνάντησε σε ένα πάρτι του είπε "ήσουν ατακτούλης, έτσι δεν είναι;". Εκείνος της απάντησε "ναι, κυρία Πρωθυπουργέ, φαντάζομαι πως αυτό ισχύει". Τότε εκείνη του είπε "καλύτερα να σκύψεις". Το έβαλε να σκύψει και του τις έβρεξε στον πισινό με ένα τυλιγμένο περιοδικό.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης