Άσυλο στη γυναίκα που έκρυψε τον Έντουαρντ Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ έδωσε ο Καναδάς

Άσυλο στη γυναίκα που έκρυψε τον Έντουαρντ Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ έδωσε ο Καναδάς

Η Βανέσα Ροντέλ και η 7χρονη κόρη της έχουν πάρει άσυλο από τον περασμένο Ιανουάριο αλλά δεν είχε δημοσιοποιηθεί για λόγους ασφαλείας

snowden
Ο Καναδάς έδωσε άσυλο στη γυναίκα και την κόρη της οι οποίες βοήθησαν τον Έντουαρντ Σνόουντεν να κρυφτεί στο Χονγκ Κονγκ το 2013, αφού πρώτα εκείνος άφησε να διαρρεύσουν τα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «For the Refugees» η Βανέσα Ροντέλ και η 7χρονη κόρη της πρόκειται να φθάσουν στο Τορόντο αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Ροντέλ περιλαμβάνεται σε μία ομάδα ανθρώπων που έδωσαν καταφύγιο στον Σνόουντεν, πρώην υπάλληλο της CIA και σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), φιλοξενώντας τον στο διαμέρισμά της, στο Χονγκ Κονγκ, ενώ καταζητούνταν από τις αμερικανικές αρχές.

Τα έγγραφα που άφησε να διαρρεύσουν στα μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει τον αμερικανικό «Μεγάλο Αδελφό» σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, της Βρετανίας και του Καναδά.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος σήμερα ζει στη Ρωσία, καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2013 στις ΗΠΑ για κατασκοπεία και παράνομη κατοχή κρατικών απόρρητων εγγράφων.

Ο Καναδάς χορήγησε άσυλο στη Ροντέλ, Φιλιππινέζα στην καταγωγή, τον Ιανουάριο, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Κλείσιμο
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης