Υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ

20065347

Η  πανίσχυρη για πολλούς Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της – Ο Τραμπ την αποκαλεί «κυρία των φόρων» 

Διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φιλοδοξεί να είναι η πανίσχυρη Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Δανή πολιτικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σήμερα, στην εφημερίδα Politiken, ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα είμαι», ήταν τα λόγια της.

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι (ALDE) πρέπει να παρουσιάσουν μέσα στην ημέρα την ομάδα που θα διεξαγάγει την εκστρατεία τους για τις ευρωεκλογές με την ανεπίσημη υποψηφιότητα, καθώς αυτή η πολιτική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα υποψήφιο για συγκεκριμένα πόστα, της Δανής Επιτρόπου, στην κούρσα για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μέχρι τις εκλογές θέλω να συμμετάσχω (στη δημόσια συζήτηση) υπενθυμίζοντας αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια», πρόσθεσε η Βεστάγκερ.

Η Βεστάγκερ έχει τεθεί στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που την αποκαλεί «κυρία των φόρων». Η Επίτροπος άλλωστε έχει πολλές φορές επιβάλλει πρόστιμα σε αμερικανικούς κολοσσούς για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων περίο ανταγωνισμού.

Η Δανία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα, ωστόσο, ότι θα είναι η υποψήφια της χώρας για την Επιτροπή.

«Όσο κάποιος δεν παίρνει ένα γρήγορο ΄όχι', μπορεί να ελπίζει σε ένα αργό 'ναι'», δήλωσε η ενδιαφερόμενη στην Politiken.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump_erdogan_main

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία

32
us_tramp

Προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση απόσυρσης των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ έγραψε ότι μετά την ολοκληρωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια με το σκεπτικό να αφήσει τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους

17