Υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ

20065347

Η  πανίσχυρη για πολλούς Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της – Ο Τραμπ την αποκαλεί «κυρία των φόρων» 

Διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φιλοδοξεί να είναι η πανίσχυρη Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Δανή πολιτικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σήμερα, στην εφημερίδα Politiken, ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα είμαι», ήταν τα λόγια της.

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι (ALDE) πρέπει να παρουσιάσουν μέσα στην ημέρα την ομάδα που θα διεξαγάγει την εκστρατεία τους για τις ευρωεκλογές με την ανεπίσημη υποψηφιότητα, καθώς αυτή η πολιτική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα υποψήφιο για συγκεκριμένα πόστα, της Δανής Επιτρόπου, στην κούρσα για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μέχρι τις εκλογές θέλω να συμμετάσχω (στη δημόσια συζήτηση) υπενθυμίζοντας αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια», πρόσθεσε η Βεστάγκερ.

Η Βεστάγκερ έχει τεθεί στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που την αποκαλεί «κυρία των φόρων». Η Επίτροπος άλλωστε έχει πολλές φορές επιβάλλει πρόστιμα σε αμερικανικούς κολοσσούς για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων περίο ανταγωνισμού.

Η Δανία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα, ωστόσο, ότι θα είναι η υποψήφια της χώρας για την Επιτροπή.

«Όσο κάποιος δεν παίρνει ένα γρήγορο ΄όχι', μπορεί να ελπίζει σε ένα αργό 'ναι'», δήλωσε η ενδιαφερόμενη στην Politiken.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasindesi_kritis_attikis_admie_

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με το έργο αυτό αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Κύπρου, ενώ με τη διασύνδεση και με την Κρήτη, θωρακίζεται η ενεργειακή ασφάλεια, και στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

fr45

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

9DB6DA1A-787C-569E-F648-2A285F5BF9B2

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EUobserver τους τελευταίους μήνες ταυτοποιήθηκαν πάνω από 500 ιστοσελίδες που προωθούν στην Ευρώπη ρητορική κατά προσφύγων, μουσουλμάνων, εβραίων, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κοινοτικών αξιωματούχων

1
lu98

Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί  - Οι δράστες ζωγράφισαν αγκυλωτό σταυρό πάνω στα εκθέματα, τα οποία είναι φωτογραφίες-πορτρέτα επιζώντων των γερμανοναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης