Υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ

Υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ

Η  πανίσχυρη για πολλούς Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της – Ο Τραμπ την αποκαλεί «κυρία των φόρων» 

20065347
Διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φιλοδοξεί να είναι η πανίσχυρη Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Δανή πολιτικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σήμερα, στην εφημερίδα Politiken, ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα είμαι», ήταν τα λόγια της.

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι (ALDE) πρέπει να παρουσιάσουν μέσα στην ημέρα την ομάδα που θα διεξαγάγει την εκστρατεία τους για τις ευρωεκλογές με την ανεπίσημη υποψηφιότητα, καθώς αυτή η πολιτική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα υποψήφιο για συγκεκριμένα πόστα, της Δανής Επιτρόπου, στην κούρσα για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μέχρι τις εκλογές θέλω να συμμετάσχω (στη δημόσια συζήτηση) υπενθυμίζοντας αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια», πρόσθεσε η Βεστάγκερ.

Η Βεστάγκερ έχει τεθεί στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που την αποκαλεί «κυρία των φόρων». Η Επίτροπος άλλωστε έχει πολλές φορές επιβάλλει πρόστιμα σε αμερικανικούς κολοσσούς για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων περίο ανταγωνισμού.

Η Δανία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα, ωστόσο, ότι θα είναι η υποψήφια της χώρας για την Επιτροπή.

«Όσο κάποιος δεν παίρνει ένα γρήγορο ΄όχι', μπορεί να ελπίζει σε ένα αργό 'ναι'», δήλωσε η ενδιαφερόμενη στην Politiken.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης