Δήμαρχος της Μπολόνια προς τουρίστες: Δεν υπάρχει «μακαρονάδα μπολονέζ», πάψτε πια να τη ζητάτε!

Δήμαρχος της Μπολόνια προς τουρίστες: Δεν υπάρχει «μακαρονάδα μπολονέζ», πάψτε πια να τη ζητάτε!

Ο Βιρτζίνιο Μερόλα  διεξάγει στα media μια εκστρατεία κατά της διάσημης μακαρονάδας, χαρακτηρίζοντάς την fake news

bol
Ο δήμαρχος της Μπολόνια διεξάγει στα media μια εκστρατεία κατά της... μακαρονάδας μπολονέζ, ζητώντας από τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη του να σταματήσουν να την παραγγέλνουν, αφού στο συγκεκριμένο πιάτο στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει».

Παρότι αναγνωρίζει ότι η «μπολονέζ» είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο, ο Βιρτζίνιο Μερόλα δηλώνει ότι η καταγωγή αυτού του πιάτου από την πόλη του είναι fake news.

«Η μακαρονάδα μπολονέζ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είναι διάσημη σε όλη την υφήλιο. Οι κάτοικοι της Μπολόνια θα θέλαμε να συνδέσει ο κόσμος την πόλη μας με τις ταλιατέλες, τα τορτελίνι και τα λαζάνια, που παρασκευάστηκαν εδώ για πρώτη φορά», είπε ο εκκεντρικός δήμαρχος στο ραδιόφωνο του RAI.

merolaa


O 64χρονος έφτασε μάλιστα στο σημείο να απευθύνει κάλεσμα μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter στους φαν της μπολονέζ ανά τον κόσμο να του στείλουν φωτογραφίες από το... «μυθικό» πιάτο.

«Αγαπητοί πολίτες, συλλέγω φωτογραφίες με σπαγγέτι μπολονέζ απ' όλον τον κόσμο, διαδίδοντας τα fake news. Αυτή η φωτογραφία έρχεται από το Λονδίνο, παρακαλώ στείλτε μου τη δική σας», έγραφε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος.

Ιδού μερικές από τις απαντήσεις που έλαβε, και που θα μπορούσαν να εξοργίσουν κάθε Ιταλό!
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης