«Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ»: Οι θηλυκοί serial killers που δηλητηρίασαν 300 άνδρες για να μείνουν με τους εραστές τους

«Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ»: Οι θηλυκοί serial killers που δηλητηρίασαν 300 άνδρες για να μείνουν με τους εραστές τους

«Εγκέφαλος»  η διαβολική μαία Σουζάνα Φαζέκας - Ένας  φοιτητής  Ιατρικής αποκάλυψε κατά  τύχη το μαζικό έγκλημα - Η ιστορία τους έγινε ντοκιμαντέρ και ταινία

angelmakers2
Πριν από πολλά χρόνια, στο χωριό Ναγκίρεβ της Ουγγαρίας, λίγα χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης, ζούσε μία ομάδα γυναικών, οι οποίεες αποκαλούνταν «Άγγελοι». Όπως έχει καταγράψει η ιστορία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά άγγελοι ήταν, καθώς είχαν δηλητηριάσει σχεδόν 300 ανθρώπους με αρσενικό.

Η δράση τους τοποθετείται το χρονικό διάστημα από το 1914 έως το 1929. Αρχηγός των «Αγγέλων» ήταν μία μαία, ονόματι Σουζάνα Φαζέκας, σύζυγος του Τζούλιους Φαζέκας. Η ιστορία αυτών των γυναικών έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Angelmakers» το 2005, ενώ στη δράση τους αναφέρεται και η ταινία «Hukkle».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Φαζέκας ήταν μία μεσήλικας, η οποία έφτασε στο Ναγκίρεβ το 1911, με τον σύζυγό της να αγνοείται χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Μεταξύ του 1911 και του 1921 είχε φυλακιστεί δέκα φορές για παράνομες εκτρώσεις, όμως αθωωνόταν από δικαστές που υποστήριζαν την άμβλωση.

Στην ουγγρική κοινωνία εκείνης της εποχής, οι γονείς επέλεγαν τον μελλοντικό σύζυγο μίας έφηβης και εξαναγκαζόταν να αποδεχθεί την επιλογή τους και κατ' επέκτασιν τη μοίρα της. Το διαζύγιο δεν επιτρεπόταν, ακόμη και όταν ο σύζυγος ήταν αλκοολικός ή βίαιος. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι αρτιμελείς άνδρες επιστρατεύτηκαν για λογαριαμό της Αυστρο-Ουγγαρίας, το Ναγκίρεβ ήταν μία ιδανική τοποθεσία για την κράτηση των αιχμαλώτων πολέμου. Εκείνοι ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται στα χωράφια, αφού όλα τα αντρικά χέρια ήταν στο μέτωπο.

Με την περιορισμένες ελευθερίες που υπήρχαν εκεί, οι γυναίκες που ζούσαν εκεί συχνά είχαν έναν ή παραπάνω ξένους εραστές, όταν οι σύζυγοί τους απουσίαζαν.

Με το τέλος του πολέμου όμως και την επιστροφή των συζύγων, οι σχέσεις των γυναικών με τους αιχμαλώτους διακόπηκαν απότομα.

Κλείσιμο
Όσες γυναίκες δεν ήταν διατεθειμένες να εγκαταλείψουν τους εραστές τους απευθύνθηκαν στην «σοφή του χωριού», τη Φαζέκας, η οποία τους έδωσε τη λύση και αυτή ήταν μία. Δολοφονία. Εκείνη τις εφοδίαζε με αρσενικό, με το οποίο δηλητηρίασαν τους συζύγους τους.

Σταδιακά το δηλητήριο έγινε τόσο δημοφιλές που άρχισαν να δηλητηριάζουν οποιονδήποτε τις ενοχλούσε. Έπαιρναν εκδίκηση για αλκοολικός συζύγους που τις κακοποιούσαν για χρόνια, αλλά και «ξεφορτώνονταν» κακιές πεθερές, άρρωστους γονείς ακόμα και από τα ίδια τους τα ασθενικά παιδιά!

Πώς τις ανακάλυψαν

Η δράση των «Αγγέλων του Ναγκίρεβ» αποκαλύφθηκε το 1929. Σύμφωνα με τη μία εκδοχή της ιστορίας, ένας φοιτητής Ιατρικής εντόπισε ένα πτώμα στο ποτάμι και κατά τη διάρκεια της νεκροψίας, ανακάλυψε πως ο άνθρωπος είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό.

Η παρατήρησή του οδήγησε σε περαιτέρω έρευνες στο νεκροταφείο, όπου εντοπίστηκε πως σχεδόν όλα τα πτώματα είχαν βρει τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρεται στην κυρία Ζάμπο, μία απ’ τους «Αγγέλους», η οποία πιάστηκε την ώρα που δηλητηρίαζε ένα απ’ τα θύματά της. Οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και συνέλαβαν δεκάδες γυναίκες, απ’ τις οποίες καταδικάστηκαν οι 26.

Οκτώ από αυτές καταδικάστηκαν σε εκτέλεση, αλλά μόνο δύο έφθασαν στο απόσπασμα, ενώ οι υπόλοιπες πέρασαν την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή.

Όσο για τη «σοφή» Φαζέκας αυτοκτόνησε προτού καταδικαστεί.

HUKKLE trailer HR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης