Ερευνητές: Το αεροπλάνο του Εμιλιάνο Σάλα έπεσε χιλιάδες πόδια σε 20 δευτερόλεπτα

Ερευνητές: Το αεροπλάνο του Εμιλιάνο Σάλα έπεσε χιλιάδες πόδια σε 20 δευτερόλεπτα

Νέες φωτογραφίες από το βυθισμένο αεροπλάνο - Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας - Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής που θα υπέγραφε στην Κάρντιφ, σκοτώθηκε από συντριπτικά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα - Αναζητούνται ακόμα τα αίτια της πτώσης

sala_main
Η είδηση προκάλεσε σοκ. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας σοκάρουν εξίσου. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροπλάνο, προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στην Κάρντιφ. Ο λατινοαμερικάνος διάσημος ποδοσφαιριστής δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς το αεροπλάνο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή, στο κανάλι της Μάγχης, που χωρίζει το Νησί από την ηπειρωτική Ευρώπη. Χρειάστηκαν πολλές ημέρες για εντοπιστεί το αεροπλάνο στον βυθό της θάλασσας και να ανασυρθεί η σορός του ξένου παίκτη. Λίγες εβδομάδες μετά, οι λεπτομέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τραγικό δυστύχημα, προκαλούν εκ νέου σοκ. Όπως ειπώθηκε, το ιδιωτικό αεροπλάνο έχασε χιλιάδες πόδια ύψος μέσα σε διάστημα μόλις 20 δευτερολέπτων, γεγονός που καταδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τη βιαιότητα των τελευταίων στιγμών που βίωσε ο νεαρός άντρας.

Οι πιλότοι αναζήτησαν σημείο αναγκαστικής προσγείωσης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, πριν χάσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο και αφεθούν στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που το ραντάρ κράτησε το τελευταίο του στίγμα. Η πτώση από τα 1.600 πόδια ή σχεδόν 500 μέτρα, ήταν ραγδαία και ολοκληρώθηκε το πολύ σε 20 δευτερόλεπτα.

sala

Η έρευνα δεν φανέρωσε απτά στοιχεία για τα αίτια της πτώσης. Οι πιλότοι, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πριν από τέσσερα λεπτά. Η προσπάθεια πλέον έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση του ραντάρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καιρός ήταν εκείνος που προκάλεσε την πτώση, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από τους πιλότους, προκειμένου η πτήση να γίνει με ασφάλεια.

Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου, στις 8:16 το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
20769418

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης