Σάλος στη Νότια Αφρική για το πρώτο φιλί μαύρου σε λευκή στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά

Σάλος στη Νότια Αφρική για το πρώτο φιλί μαύρου σε λευκή στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά

Η σειρά  7de Laan μεταδίδεται ανελλιπώς από το 2000

laan-new1
Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική το πρώτο διαφυλετικό φιλί στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που μεταδίδεται αδιάλειπτα από το 2000.

Η σκηνή στη σειρά 7de Laan που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις είχε πρωταγωνιστές την ηθοποιό Καρίνα Νελ, η οποία υποδύεται την Αλέξα, και τον Νίκολας Νκούνα, που υποδύεται τον Φικάνι.



Τόσο η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς όσο και οι δύο ηθοποιοί έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων ρατσιστικού περιεχομένου και απειλών μετά τη μετάδοση της επίμαχης σκηνής.

Ενδεικτική των αντιδράσεων ήταν η ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook: «δεν θέλω να μάθω στα παιδιά μου τέτοια πράγματα. Ναρκωτικά, κατάχρηση στο αλκοόλ, αυτοκτονικές σκέψεις και τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα, η ανάμειξη των φυλών. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι λευκοί με τους λευκούς και οι μαύροι με τους μαύρους».

Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες του δικτύου SABC2 υποχρεώθηκαν να καταδικάσουν τα λόγια μίσους που ακολούθησαν την σκηνή που μεταδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου.

«Όσο και αν σεβόμαστε το δικαίωμα των τηλεθεατών να εκφράζουν την άποψή τους, το 7de Laan δεν θα ανεχθεί λόγια μίσους ή ρατσισμού από κανέναν. Στηρίζουμε το σενάριο που αφηγείται ιστορίες της πραγματικής Νότιας Αφρικής. Είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή και να δείξουμε ότι η αγάπη δεν γνωρίζει ηλικία, φύλο η φυλή» αναφέρεται σε μια σειρά tweets από τους υπεύθυνους της σειράς.

Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου στη σειρά 7de Laan δεν είχε μεταδοθεί ποτέ ξανά ένα φιλί με τέτοιους πρωταγωνιστές.

Η πρώτη φορά που ένας μαύρος φίλησε μια λευκή σε τηλεοπτική σειρά στη Νότια Αφρική ήταν το 1999 στη σαπουνόπερα Isidingo όταν οι ηθοποιό Μπιάνκα Αμάτο και Χλόμλα Νταντάλα, οι οποίοι υποδύονταν το ζευγάρι, άγγιξαν τα χείλη ο ένας του άλλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης