Ρωσία και Βρετανία συμφώνησαν στην επιστροφή διπλωματών που απελάθηκαν

Ρωσία και Βρετανία συμφώνησαν στην επιστροφή διπλωματών που απελάθηκαν

Δεκάδες διπλωμάτες απελάθηκαν από τις πρεσβείες στη Μόσχα και στο Λονδίνο μετά την υπόθεση Σκριπάλ – Η επιστροφή θα γίνει στις αρχές του 2019 

19373239
Σε συμφωνία για την επιστροφή ορισμένων από τους δεκάδες Ρώσους και τους Βρετανούς διπλωμάτες που απελάθηκαν μετά την υπόθεση Σκριπάλ, μετέδωσε το πρακτορείο Tass. Η επιστροφή στις υπηρεσίες τους αναμένεται ότι θα γίνει στις αρχές του 2019.


Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημο σχόλιο από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο Ρώσο διπλωμάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών προς το παρόν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία» για την επιστροφή των διπλωματών στη Μόσχα και στο Λονδίνο «κάποια στιγμή τον Ιανουάριο» είπε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό αφορά όλους τους εργαζομένους, όμως τουλάχιστον το μισό προσωπικό θα επιστρέψει», πρόσθεσε.

Οι απελάσεις έγιναν μετά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, στο Σάλσμπερι, στις αρχές Μαρτίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών, καταγγέλλοντας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η Ρωσία, που αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, απέλασε σε αντίποινα αντίστοιχο αριθμό Βρετανών διπλωματών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης