Υπόθεση Σκριπάλ: «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ο ένας από τους δύο δράστες

Υπόθεση Σκριπάλ: «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ο ένας από τους δύο δράστες

Το πραγματικό όνομα του 39χρονου συνταγματάρχη της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να είναι Ανατόλι Βλαντιμίροβιτς Τσεπίγκα και είχε τιμηθεί από τον Πούτιν για τη δράση του στην Ουκρανία και την Τσετσενία

skripal
Σημαντικές πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης με χημική ουσία στο Σόλσμπερι εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσίων Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, βγάζουν στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Bellingcat σε συνεργασία με τη βρετανική Telegraph. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν τα ρωσικά και βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον συνταγματάρχη της ρωσικής στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας, Ανατόλι Βλαντιμίροβιτς Τσεπίγκα, ο οποίος είχε τιμηθεί ως «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» το 2014, από τον ίδιο τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

skripal_ole


Σύμφωνα με την Telegraph και την ιστοσελίδα Bellingcat, ο 39χρονος συνταγματάρχης είναι το ίδιο πρόσωπο που κατονομαζόταν ως Ρουσλάν Μποσίροφ, ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ στο Σόλσμπερι της Βρετανίας. Ο Ρώσος συνταγματάρχης είχε τιμηθεί για τη δράση του στην Ουκρανία και την Τσετσενία και ως Μποσίροφ, κατηγορείται από τους Βρετανούς μαζί με έναν συμπατριώτη του που εμφανίζεται να ονομάζεται Αλεξάντερ Πετρόφ, για την επίθεση στο Σόλσμπερι.

Για τον δεύτερο αυτό άνδρα, η Telegraph αναφέρει ότι ταξίδεψε στη Βρετανία με το πραγματικό μικρό του όνομα, αλλά με ψεύτικο επώνυμο. Η Telegraph επικαλείται αξιόπιστη πηγή από τη Ρωσία, σύμφωνα με την οποία ο υψηλός βαθμός του Τσεπίγκα υποδεικνύει πως η εντολή για εξόντωση του Σκριπάλ δόθηκε «στο υψηλότερο επίπεδο».

Η ιστοσελίδα και η εφημερίδα έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του συνταγματάρχη Τσεπίγκα που δείχνουν την ομοιότητά του με τον «Ρουσλάν Μποσίροφ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης