Brexit: Στη Ντάουνινγκ Στριτ το υπουργικό team της Μέι

Brexit: Στη Ντάουνινγκ Στριτ το υπουργικό team της Μέι

H τελευταία συνεδρίαση του έτους - Στόχος να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν η χώρα θα προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία

mei
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Βρετανία για να εξετάσει αν η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρει το BBC, η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, προσπαθεί με το διάλογο να πείσει τους υπουργούς τους να τηρήσουν την συμφωνία, ωστόσο, αρκετοί από αυτούς επιθυμούν την αποχώρηση του Λονδίνου από την Ε.Ε χωρίς τους όρους των Βρυξελλών.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τους Συντηρητικούς «αντάρτες» αλλά και τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει στόχο να την αποδυναμώσει.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης απείλησε χθες ότι θα υποβάλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της Μέι όχι όμως κατά της βρετανικής κυβέρνησης.

Με τους «αντάρτες» των Τόρις να έχουν στυλώσει τα πόδια εμμένοντας στο Brexit χωρίς συμφωνία και την ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας στο βρετανικό κοινοβούλιο την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου να πλησιάζει, η Μέι ζυγίζει την κατάσταση και οφείλει, όπως δήλωσε, να εξετάσει το ενδεχόμενο του Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» , το κόστος ενός Brexit χωρίς τις ευλογίες των Βρυξελλών θα επιβάρυνε τον βρετανικό...κουμπαρά με το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Κλείσιμο
Η Μέι προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα «θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, τις υπηρεσίες και την δημόσια ασφάλεια», τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου είχε καθήκον να προετοιμαστεί για την πιθανότητα μία μη συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Ντάουνινγκ Στρητ θα είναι η τελευταία του έτους με στόχο να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση για το αν η χώρα θα προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλάρκ και η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ρουντ δήλωσαν χθες ότι θα ζητήσουν από την πρωθυπουργό την διεξαγωγή μιας σειράς «ενδεικτικών ψηφοφοριών» για εναλλακτικές λύσεις - συμπεριλαμβανομένης της μη συμφωνίας, ενός «ήπιου» Brexit τύπου Νορβηγίας κι ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Η ιδέα αυτή θα επιτρέψει στους βουλευτές να ψηφίσουν μια σειρά επιλογών σχετικά με το Brexit για να «εκτιμήσουν τη βούληση του κοινοβουλίου» αλλά τα αποτελέσματα θα είναι μη δεσμευτικά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail».

Το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από μια σειρά πρωτοκλασάτων υπουργών: τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκωκ και τον υπουργό της Σκωτίας, Ντέιβιντ Μαντέλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης