«Κίτρινα Γιλέκα»: Σήμερα το τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

«Κίτρινα Γιλέκα»: Σήμερα το τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη - Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook

macron
Βράδυ Δευτέρας, ώρα 20:00, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη.

Την ίδια  ώρα,  νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook, μιλώντας για «τελική επίθεση». 

Η «Πόλη του Φωτός» βρίσκεται επί ένα σχεδόν μήνα στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ με χιλιάδες υποστηρικτές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Πρόκειται για πολίτες της μεσαίας τάξη που κερδίζουν τον επιούσιο ταξιδεύοντας καθημερινά για να φθάσουν στο χώρο εργασίας τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν που διατυμπάνιζε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η γηραιά ήπειρος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, είναι πλέον τόσο αντιδημοφιλής (το 18% δεν εγκρίνει το έργο του) που αναγκάζεται να κάνει... κωλοτούμπα παίρνοντας πίσω την αύξηση της τιμής στα καύσιμα και στην τιμή της βενζίνης που είχε προαναγγείλει για τη νέα χρονιά.

Οι διαδηλωτές μάλιστα, έστησαν λαιμητόμο στη μέση του δρόμου, γράφοντας ψηλά το όνομα του Γάλλου προέδρου. Σύμφωνα με την  Daily Mail η σοκαριστική εικόνα, προέρχεται από άγνωστη περιοχή του Παρισιού.   

Κλείσιμο
gilotina_makron
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης