Η Μέι και η Τράπεζα της Αγγλίας θα παρουσιάσουν τους κινδύνους από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

teresa-mei

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έχουν και οι δύο τονίσει στο παρελθόν τη σημασία μιας μεταβατικής περιόδου, όπως περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Μέι

Η βρετανική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να εντείνουν σήμερα τις προειδοποιήσεις τους για μεγάλο πλήγμα στην οικονομία από την περίπτωση ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία, βοηθώντας ενδεχομένως την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκρούσει τις έντονες αντιδράσεις στο σχέδιό της.

Σχεδόν τέσσερις μήνες πριν από την ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέι δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει μεγάλο μέρος του δικού της Συντηρητικού κόμματος προκειμένου να στηρίξει τη συμφωνία που επικύρωσε με τους ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έχουν και οι δύο τονίσει στο παρελθόν τη σημασία μιας μεταβατικής περιόδου, όπως περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Μέι, για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του BBC ότι το σχέδιο της Μέι είναι το καλύτερο για τη Βρετανία. «Εάν η μόνη σκέψη, η μοναδική σκέψη, ήταν η οικονομία τότε η ανάλυση δείχνει ξεκάθαρα ότι η παραμονή στην ΕΕ θα ήταν καλύτερη έκβαση για την οικονομία, αλλά όχι κατά πολύ», δήλωσε. «Η συμφωνία της πρωθυπουργού υλοποιεί μια έκβαση που είναι πολύ κοντά στα οικονομικά πλεονεκτήματα της παραμονής».

Ο Χάμοντ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομάξει τους βουλευτές προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις τους στο σχέδιο της Μέι ενόψει της ψηφοφορίας στη βουλή στις 11 Δεκεμβρίου. «Δεν προσπαθώ να τρομάξω κανέναν και απορρίπτω τον όρο κινδυνολογία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Daily Telegraph ανέφερε ότι η σημερινή έκθεση της κυβέρνησης θα δείξει ότι σε ένα σενάριο που μοιάζει με το σχέδιο της Μέι, το μέγεθος της βρετανικής οικονομίας θα είναι κατά 1-2% μικρότερο σε 15 χρόνια συγκριτικά με το εάν η χώρα παρέμενε στην ΕΕ. Αλλά θα είναι κατά 7,6% μικρότερο εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει αργότερα σήμερα την εκτίμησή της για τον αντίκτυπο που θα έχουν διαφορετικές εκβάσεις του Brexit, μεταξύ των οποίων και την σύγκριση με την παραμονή στην ΕΕ. Στη συνέχεια, στις 18:30 ώρα Ελλάδας, η Τράπεζα της Αγγλίας θα δημοσιοποιήσει την αξιολόγησή της για τις επιπτώσεις που θα έχουν στα επιτόκια και στην εποπτεία του τραπεζικού κλάδου τα διάφορα σενάρια του Brexit. Η κεντρική τράπεζα θα δημοσιοποιήσει επίσης την τακτική Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα αποτέλεσματα από τα τεστ αντοχής του 2018 στις βρετανικές τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Αγύριγο κεφάλι

Πίσω από το BREXIT της Αγγλίας πιστεύω ότι ΚΡΥΒΕΤΑΙ η αντιπαράθεση με την Ρωσία. _________Θέλει να ... "ασχοληθεί" απερίσπαστη μόνη της , με "ΑΠ΄ ΕΞΩ" αβανταδόρο της την ΕΕ!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasindesi_kritis_attikis_admie_

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με το έργο αυτό αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Κύπρου, ενώ με τη διασύνδεση και με την Κρήτη, θωρακίζεται η ενεργειακή ασφάλεια, και στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

fr45

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

9DB6DA1A-787C-569E-F648-2A285F5BF9B2

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EUobserver τους τελευταίους μήνες ταυτοποιήθηκαν πάνω από 500 ιστοσελίδες που προωθούν στην Ευρώπη ρητορική κατά προσφύγων, μουσουλμάνων, εβραίων, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και κοινοτικών αξιωματούχων

1