Τραμπ: Αν οι μετανάστες ρίξουν πέτρες, ο στρατός να τις αντιμετωπίσει ως τουφέκια

Τραμπ: Αν οι μετανάστες ρίξουν πέτρες, ο στρατός να τις αντιμετωπίσει ως τουφέκια

Στην ερώτηση αν οι περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στα σύνορα, θα χρησιμοποιήσουν πυρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε αρχικά «ελπίζω πως όχι»

trump-usa-pre
Μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν το καραβάνι των μεταναστών που κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ φτάσει στον προορισμό του και συναντήσει τους Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή προκάλεσαν οι αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ που παρομοίασε τις πέτρες με... τουφέκια.

Στην ερώτηση αν οι περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στα σύνορα, θα χρησιμοποιήσουν πυρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε αρχικά «ελπίζω πως όχι».

«Όποιος πετάξει πέτρες... εμείς θα το θεωρήσουμε ώς όπλο γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να δέχεσαι μια πέτρα στο πρόσωπο. Θέλουν να ρίξουν πέτρες στο στρατό μας, τότε ο στρατός θα απαντήσει. Θα τις θεωρήσουμε (σ.σ. τις πέτρες) ως τουφέκια. Αν πετάξουν πέτρες όπως έκαναν κατά των στρατιωτών και της αστυνομίας του Μεξικό, εγώ λέω να τις αντιμετωπίσουμε ως τουφεκια» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με αμερικανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο για το θέμα.

'Consider it a rifle': Trump on migrants throwing rocks


Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και Μεξικανούς αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι τους απώθησαν προς την Γουατεμάλα.

Ο Τραμπ, μάλιστα, επανήλθε στο θέμα - χωρίς να κάνει τις ίδιες ακριβώς αναφορές - στην ομιλία του στο αεροδρόμιο της Κολούμπια. «Είδατε τι έκαναν στην αστυνομία και το στρατό στο Μεξικό; Αυτοί είναι σκληροί άνθρωποι δεν είναι μικροί άγγελοι και δεν θα τους αφήσουμε να μπουν στη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης