Βίντεο: 60 σεφ έφτιαξαν 14.186 κρέπες στο Σαράγεβο και μπήκαν έκαναν ρεκόρ Γκίνες

Βίντεο: 60 σεφ έφτιαξαν 14.186 κρέπες στο Σαράγεβο και μπήκαν έκαναν ρεκόρ Γκίνες

Για να καταρρίψουν το ρεκόρ έπρεπε να φτιάξουν περισσότερες από 12.716 κρέπες, όσες είχαν ετοιμαστεί πέρσι, στις 25 Φεβρουαρίου 2017 σε ανάλογο διαγωνισμό στη ρωσική πρωτεύουσα

guinness
Σεφ στο Σεράγεβο κατέκτησαν νέο ρεκόρ Γκίνες, ετοίμασαν και έψησαν περισσότερες από 14.000 κρέπες.

Μετά από οκτώ ώρες, που ήταν ο χρόνος κατάρριψης του προηγούμενου ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί στη Μόσχα, στα τραπέζια βρέθηκαν ακριβώς 14.186 κρέπες.

Για να καταρρίψουν το ρεκόρ έπρεπε να φτιάξουν περισσότερες από 12.716 κρέπες, όσες είχαν ετοιμαστεί πέρσι, στις 25 Φεβρουαρίου 2017 σε ανάλογο διαγωνισμό στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Όταν είμαστε μαζί και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε και τη Ρωσία» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Αρχιμαγείρων Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νερμίν Χότζιτς.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους σεφ από άλλες χώρες της περιοχής, που έσπευσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στο Σεράγεβο για να καταρρίψουν το ρεκόρ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους 60 αρχιμάγειρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στο ιστορικό κέντρο του Σεράγεβο την περασμένη Παρασκευή βοήθησαν 80 σπουδαστές σχολών μαγειρικής.

Κλείσιμο
Δείτε τους σεφ με τις γλυκές δημιουργίες τους

14,000 pancakes in eight hours: a Guinness record in Sarajevo


Ο διαγωνισμός κρέπας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στην πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και μετά την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες άρχισαν να προσφέρονται τα γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες. Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει επίσης για τη διανομή σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε κέντρα διαμονής μεταναστών στο Σεράγεβο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης