Κούσνερ σε Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: «Να είσαι ειλικρινής» για την δολοφονία Κασόγκι

Κούσνερ σε Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: «Να είσαι ειλικρινής» για την δολοφονία Κασόγκι

Μάλιστα, του διαμήνυσε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» όσα λέει το Ριάντ για την υπόθεση αυτήν

kushner
Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, είπε σήμερα ότι κάλεσε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας να είναι «ειλικρινής» σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Μάλιστα, του διαμήνυσε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» όσα λέει το Ριάντ για την υπόθεση αυτήν.

Ο Κασόγκι, που ήταν αρθρογράφος στην εφημερίδα Washington Post και επέκρινε σφοδρά τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, εξαφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες, αφού πήγε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει κάποια έγγραφα για τον γάμο του. Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την τύχη του αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι σκοτώθηκε σε "συμπλοκή" μέσα στο προξενείο.

Ο Κούσνερ έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ και φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενεργήσει με προσοχή για να μην διαταράξει τις σχέσεις με έναν στρατηγικής σημασίας σύμμαχο για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Κούσνερ δήλωσε ότι είπε στον πρίγκιπα: "Απλώς να είστε ειλικρινείς, πλήρως ειλικρινείς. Ο κόσμος παρακολουθεί. Πρόκειται για μια πολύ, πολύ σοβαρή κατηγορία και μια πολύ σοβαρή κατάσταση". Όταν ρωτήθηκε τι του απάντησε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είπε λακωνικά: "Θα δούμε".

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη "φάση της εξακρίβωσης των γεγονότων" και διατηρούν "ανοιχτά τα μάτια τους". Στην ερώτηση κατά πόσο θεωρεί αξιόπιστη την έρευνα της Σαουδικής Αραβίας στο προξενείο, απάντησε: "Λαμβάνουμε πληροφορίες από πολλά μέρη" και, αφού συγκεντρωθούν οι αποδείξεις, "ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) θα συνεργαστεί με την ομάδα της εθνικής ασφάλειας για να μας βοηθήσουν να καθορίσουμε τι θέλουμε να πιστέψουμε, τι πιστεύουμε ότι είναι αξιόπιστο και τι όχι".

Κλείσιμο
Ο Κούσνερ δεν διευκρίνισε πότε και πώς επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης