Σταϊνμάιερ: Ο φίλος της Ελλάδας που δεν ξεχνά τα ναζιστικά εγκλήματα

Σταϊνμάιερ: Ο φίλος της Ελλάδας που δεν ξεχνά τα ναζιστικά εγκλήματα

Επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα - Τον συνοδεύουν ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι και η Βερολινέζα υπουργός Οικογένειας και Νεολαίας, Φραντσίκα Γκίφει

ar1
Ο Σταϊνμάιερ θεωρείται φίλος της Ελλάδας και δεν ξεχνά τα ναζιστικά εγκλήματα. Με την επίσκεψή του σε παλαιό στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο Χαιδάρι,προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της κατοχής, ο Γερμανός πρόεδρος δείχνει τις διαθέσεις του απέναντι στη χώρα μας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα της επίσκεψής του στην Αθήνα, το Βερολίνο διατυμπανίζει ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά.

Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα που περιλαμβάνει και επίσκεψη σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης «ερέθισαν» την κυβέρνηση του Βερολίνου. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά.

mes1


Ωστόσο, το περιοδικό «Stern» έσπευσε να επισημάνει με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα ότι ποτέ δεν ξεχνιούνται τα ναζιστικά εγκλήματα.

Κλείσιμο
Το Γερμανικό Πρακτορείο σχολιάζει πως «ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θεωρείται φίλος της Ελλάδας. Για δεύτερη φορά επισκέπτεται τη χώρα ως αρχηγός κράτους. Παλαιά ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι. Αλλά δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία κινητοποίηση...».

Από την πλευρά του, το Γερμανικό Ραδιόφωνο υποστηρίζει ότι Σταϊνμάιερ και Παυλόπουλος προειδοποιούν κατά της γοητείας της αυταρχικής σκέψης , υιοθετώντας μία κοινή γραμμή απέναντι στον κίνδυνο ενίσχυσης των ακροδεξιών και λαικίστικων κομμάτων.

Με κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Ζeitunge, ο Γερμανός πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του κάνουν έκκληση για επιστροφή στις θεμελιώδεις ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

mes2


Η ομάδα του Σταϊνμάιερ

Δεν είναι τυχαία η ομάδα με την οποία έχει έρθει στη χώρα μας ο Γερμανός πρόεδρος. Εκτός από την σύζυγό του Έλκε, τον Στάινμαιερ συνοδεύουν η υπουργός Οικογένειας και Νεολαίας της Γερμανίας, Φραντσίκα Γκίφει και η εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι.

Χθες ο Γκίζι ζήτησε την αποπληρωμή του «κατοχικού δανείου». Για το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόεδρο της ελληνογερμανικής ομάδας φιλίας στη Βundestag, αναφερόμενο στην εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το κρίσιμο ερώτημα είναι το ύψος των τόκων για την επιστροφή του δανείου.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα υπουργός Νεολαίας Φραντσίκα Γκίφει (από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών) βρίσκεται στο πλευρό του Στάινμαιερ. το αβίαστο χαμόγελο της και ο κότσος στα μαλλιά είναι δύο από τα χαρακτηριστικά της Βερολινέζας υπουργού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης