Το Βερολίνο «ισοπέδωσε» το θέμα των αποζημιώσεων ενόψει των συναντήσεων Σταϊνμάγερ στην Αθήνα

merkel_main01

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης διέλυσε τις όποιες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί - Μεταναστευτικό και Σκοπιανό τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα του Γερμανού προέδρου στις επαφές με Παυλόπουλο-Τσίπρα

Αφίχθη χθες στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και η σύζυγός του Έλκε Μπουντενμπέντερ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου. Σήμερα αρχίζει και επίσημα το πρόγραμμά τους, το οποίο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του με αυτή την ιδιότητα και την πολλοστή με το προηγούμενο αξίωμά του, ως υπουργός Εξωτερικών.

Για το Βερολίνο, η κίνηση αυτή συνιστά «μήνυμα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και «μήνυμα υπέρ της Ευρώπης», όπως σημειώνουν πολλά από τα γερμανικά Μέσα. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, μάλιστα, επιχειρεί από το 2016 και μετά να χτίσει ένα πιο φιλελληνικό προφίλ, προτάσσοντας και τις καλές προσωπικές σχέσεις που διατηρεί και με τον Νίκο Κοτζιά και με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Με τον πρώτο ήταν συμφοιτητής και φίλος, ενώ με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ο ίδιος ισχυριστεί ότι διατηρεί «στενές φιλικές σχέσεις». Ένδειξη αυτών είναι και η από κοινού επίσκεψη στην Καλαμάτα, την Παρασκευή, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι από τους Γερμανούς πολιτικούς πρώτης γραμμής που απέφυγε κατά τη διάρκεια των τεταμένων πρώτων χρόνων της ελληνικής οικονομικής κρίσης να υιοθετήσει πολεμική ρητορική, αν και είχε σταθεί ξεκάθαρα απέναντι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το 2015. Οι φιλίες και οι συμπάθειες, όμως, βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω από την πολιτική. Και Γερμανός πρόεδρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Βερολίνο εξακολουθεί να έχει υπό στενή επιτήρηση την Αθήνα, παρότι υπολογίζει πολύ σ’ αυτή για τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και όχι μόνο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία και η τοποθέτηση του Γενς Πλέτνερ ως πρέσβη στην Αθήνα τον περασμένο χρόνο. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Σταϊνμάγερ, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Εν μέσω έντονων ευρωσκεπτικιστικών τάσεων -βλέπε Ιταλία και όχι μόνο- το Βερολίνο επιθυμεί να δώσει την εντύπωση ότι υπερασπίζεται δημόσια τις εταιρικές του σχέσεις. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Ελλάδα.

Το πρόβλημα σήμερα, εξάλλου, είναι η Ιταλία των Σαλβίνι και Ντι Μάιο και όχι η Ελλάδα του Τσίπρα. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στη γειτονική χώρα δεν χάνουν ευκαιρία να θυμίζουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους πως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, γεγονός που από μόνο του βάζει στο κάδρο την Αθήνα. Εξάλλου, αναμένεται ο Γερμανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά την αγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών να αναφερθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. Θα επισημάνει πόσο κοντά έχουν έρθει Γερμανία και Ελλάδα, πόσο σημαντική ήταν η ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος και πόσα εύσημα αξίζουν στον ελληνικό λαό.

Τα πιο ουσιαστικά θέματα της ατζέντας των συνομιλιών με τους Αλέξη Τσίπρα και Προκόπη Παυλόπουλο είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πλέον ανοίγει και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Τα γερμανικά Μέσα έχουν τις τελευταίες ημέρες πολλά δημοσιεύματα για τις ελληνικές αξιώσεις προς τη Γερμανία για επανορθώσεις, αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο, που αθροιστικά έρχουν υπολογιστεί σε 376 δισ ευρώ. Ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ, λοιπόν, δεν θα αιφνιδιαστεί αν οι συνομιλητές του θέσουν το ζήτημα.

Εξάλλου, το Βερολίνο φρόντισε να κλείσει το ζήτημα πριν καν αυτό ανοίξει, τουλάχιστον επισήμως. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέλυσε τις όποιες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα για το Βερολίνο. Αυτό αναμένεται με μαθηματική ακρίβεια να επαναλάβει και ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Για ακόμα μία φορά θα αναλάβει εξολοκλήρου την ηθική ευθύνη, υποστηρίζοντας παράλληλα πως για τη Γερμανία το όλο ζήτημα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Γερμανός πρόεδρος και η σύζυγός του Έλκε Μπουντενμπέντερ θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στις 10:00’πμ, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθεί στις 10:20, η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00’πμ, ο Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Γερμανός Πρόεδρος και η σύζυγός του θα μεταβούν στη Μεσσηνία, συνοδευόμενοι, από τον Έλληνα ομόλογό του. Ειδικότερα, στις 11:00’ θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής και επικεφαλής της ανασκαφής Πέτρος Θέμελης. Στις 13:00’, ο Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για Βερολίνο το απόγευμα γύρω στις 15:45’.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ψιτ

αριστερό σανό ενόψει εκλογών ... άρχισαν τα όργανα ... Γερμανικές αποζημειώσεις και πάρτο τέρμα αριστερά (μέχρι να τερματίσει) ... θα,θα ,θα ... σας φέρουμε θάλασσα στην Σκαρδίτσα να και βουνό στη Σαλαμύκονο να χετε απ' όλα ... το αφορολόγητα θα αυξηθεί από τις οκτώ στις πέντε χιλιάδες ... και κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη από το κίνηα που ήταν δίκαιο και έγινε πράξη του δεν πληρώνω. να κάνουμε και ένα σύμφωνο συμβίωσης για τρία τέσσερα άτομα μαζί , ώστε να οργανωθούμε ... σανό και πάλι σανό

VOTE

VOTE VOTE VOTE VOTE VOTE VOTE= No result, then RE VOTE RE VOTE RE VOTE RE VOTE REVOTE= RESULT NOT WHAT WE HAVE TODAY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κλεισθένης

Τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν οφειλόμενα σε όλο τον ελληνικό λαό. Ενδιαφέρονται να εισπράξουν χρήματα οι ίδιοι και οι οπαδοί τους.Δεν στηρίζουν την μοναδική δίκαια απόφαση του κατοχικού δανείου, αλλά ζητούν αποζημιώσεις για θύματα πολέμου προ 75 ετών.Τα περισσότερα δε θύματα η Ελλάδα δεν τα είχε από τους Γερμανούς εισβολείς.Με την ίδια λογική θα μπορούσε να ζητά από την Ελλάδα αποζημιώσεις γειτονική χώρα για εισβολή προ 90 ετών.

Παρατηρητής

το Βερολίνο έκανε το χρέος του, δηλαδή αρνήθηκε να πληρώσει κάτι το οποίο θα κατέστρεφε την οικονομία του αλλά και θα άνοιγε τις ορέξεις σε όλους τους λαούς που δεινοπαθησαν από την Γερμανία να ζητήσουν επίσης αποζημιώσεις. Το τι λέει ο οφειλέτης όμως ποσός μας ενδιαφέρει. Οι αξιώσεις είναι για να διεκδικούνται με κάθε νόμιμο μέσον μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι τότε λοιπόν οι Γερμανοί θα αρνούνται και εμείς θα διεκδικούμε. Καιρός λοιπόν να προχωρήσουμε στην δικαστική διευθέτηση του θέματος και να λήξει ολοκληρωτικά. Όσο αργούμε είναι κατά της Ελλάδας κι όχι υπέρ. Οπότε το γοργόν και χάριν έχει. Ακόμα είναι φρέσκιες οι μνήμες του ολοκαυτώματος σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που υπέστησαν την Γερμανική κατοχή. Και επειδή τα κράτη έχουν συνέχεια όπως διατείνονται οι ξένοι για τα χρέη μας έτσι και η Γερμανία έχει συνέχεια. Δεν θα μας σώσουν αυτά τα χρήματα και το σόφρων και λογικό θα ήταν να επενδυθούν για τις επόμενες γενιές που τις έχουμε ήδη καταστρέψει. Θα δώσουν όμως μια αίσθηση δικαίου σε μια Ευρώπη που οι καταστροφείς της (Γερμανοί) διεκδικούν τον τίτλο των σωτήρων

Δε σωνομαστε.Τελος.

Πλησιαζουν εκλογες και αρχισαν παλι να πουλανε παπατζες για τα μοσχαρια τα ορθια! Θυμηθηκανε ξανα τις αποζημιώσεις!Μα ποσο καραγκιοζης πια;Ασχετο .Θυμηθηκα τωρα τι μου ελεγαν οσοι ψηφισαν συριζα το 2015.Για πιο λογο ψηφισαν. Οοοοολοι (δε θα το ξεχασω.Ακομη γελαω)πιστευαν οτι θα βγουμε απο την ευρωπη,,,οτι θα παμε στη δραχμη,,,θα εχουμε δικα μας χρηματα και θα κανουμε προσληψεις στο δημοσιο αφθονες,και οοολα τα χρεη τους δανεια κλπ θα διαγραφουν!χαχαχα ακομη γελαω.Και οταν τον σεπτεμβρη του 15 ξαναεγιναν εκλογες...οι ιδιοι ανθρωποι μου ειπαν οτι θα τον ξαναψηφισουν ,ακουστε το γιατι εχει ενδιαφερων.Γιατι ο Τσιπρας θα εχει σιγουρα καποιο σχεδιο που δε θελει να το πει!!! Ηταν σιγουροι οτι κατι αλλο θα υπηρχε πισω απο αυτο το ξεβρακωμα.Δε μπορει!χαχαχα.Υπαρχει πιο ηλιθιος λαος στην Ευρωπη;Εχω την εντυπωση πως οχι.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Και θα πω ΚΑΙ το άλλο, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ συνολικά από την ΣΤΑΣΗ άλλων Κρατών της Ευρώπης απέναντι στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ιταλούς και στους ΝΑΖΙ Γερμανούς.________________ΚΑΚΩΣ αντισταθήκαμε._________Να τους πούμε, ότι είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ προς αυτά που πάνε να κάνουν τα οποία είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ εκ μέρους τους και να ΜΗΝ αντιμετωπίσουμε με ΟΠΛΑ αυτούς θέτοντας τις προϋποθέσεις έτσι ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ η Ωραία μας Πατρίδα και ο τόσος Ανθός της Νεότητας.___________Αλλά ήθελαν οι ΕΔΩ να παίξουν τα πολιτικά τους παιγνίδια στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της εισβολής Ιταλών και Γερμανών στην Ελλάδα: ____Οι μεν (Μεταξάς και οι συν αυτώ), κινούμενοι από ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ συμπεριφορές (ξένες προς την σημερινήν κατάστασιν, η οποία ΜΑΚΡΙΑ από τα τότε πάθη ΔΕΙΧΝΕΙ το ποία θα ήταν η ΑΛΗΘΕΙΑ), κοίταγαν να το παίξουν ..."Μεγαλέξαντροι", οι ...δε (Κομμουνιστές) κοίταγαν να έχουν το ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ γιά τα μετά του πολέμου._________________Θύματα; ______Οι χιλιάδες φτωχές μαυροφορεμένες Ελληνίδες Μανάδες που ΕΚΛΑΙΓΑΝ τα "βλαστάρια" τους!..

?

- Γεια σας κ. Τάδε, μου χρωστάτε Χ Ευρώ. - Δεν στα δίνω ρε. - ΟΚ, σας ευχαριστώ.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Εάν δεν ήταν η ΓΕΡΜΑΝΙΑ το 2015, θα ...ΖΟΥΣΑΜΕ άραγε εμείς ΣΗΜΕΡΑ;____________Τόσο επιλήσμονες των ΕΥΕΡΓΕΣΙΩΝ είμαστε; ____________Θυμάμαι που ο Σόιμπλε είπε του Λου (υπουργού των Οικονομικών του Ομπάμα), που του ζητούσε του Σόιμπλε να ΒΟΗΘΗΣΕΙ τους Έλληνες:______"Και γιατί δεν τους παίρνεις ΕΣΥ";_______Του είπε!.___________Πω! Πω!_Παναγία μου! Ντράπηκα, τότε!..__________Σαν μιά ΑΧΡΗΣΤΗ σκασμένη μπάλα που την ΚΛΩΤΣΑΓΑΝ από εδώ και από εκεί ήταν η Ελλάδα!.._______(Το κακό με εμένα είναι ότι ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ σε διάρκεια χρόνου, γιατί ... ΠΟΤΈ δεν ΞΕΧΝΑΩ!..).________Kαι να πω κάτι ακόμη; _________ΔΕΝ είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ.___________Εάν είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ οι Γερμανοί θα μας τα ΕΔΙΝΑΝ και επιπροσθέτως αυτά ακόμη που ζητάμε.________________Αλλά είμαστε ΑΥΤΟ που χαρακτηρίζουμε κάποιον που με τρόπον ΓΥΦΤΙΚΟΝ συνέχεια ΖΗΤΑΕΙ!.._____________Είμαστε ΖΗΤΙΑΝΟΙ!..___________Έτσι μας λένε κατ΄ ιδίαν οι Γερμανοί.__________Άδικο έχουν; ___________Και αυτό που είπε προχθές ο ηγέτης της ΒΑΥΑΡΙΑΣ ότι θα ήταν καλύτερα γιά την Ελλάδα να συνέχιζε η διακυβέρνηση της Ελλάδος από τους ΒΑΥΑΡΟΥΣ της επιτροπείας του Όθωνα, ΔΙΚΙΟ είχε.__________Γιατί; __________Το ΙΔΙΟ δεν λέμε και εμείς 10.000.000 Έλληνες ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ; ________Όταν λέμε ότι η Ελλάδα είναι Κράτος-ΜΠΑΧΑΛΟ, ακριβώς το ΙΔΙΟ λέμε, αλλά με άλλα λόγια!..____Ξέρω, ΠΟΝΑΝΕ αυτά που γράφω, αλλά:________Να μάθουμε να είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ!..

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Και θα πω ΚΑΙ το άλλο, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ συνολικά από την ΣΤΑΣΗ άλλων Κρατών της Ευρώπης απέναντι στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ιταλούς και στους ΝΑΖΙ Γερμανούς.________________ΚΑΚΩΣ αντισταθήκαμε._________Να τους πούμε, ότι είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ προς αυτά που πάνε να κάνουν τα οποία είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ εκ μέρους τους και να ΜΗΝ αντιμετωπίσουμε με ΟΠΛΑ αυτούς θέτοντας τις προϋποθέσεις έτσι ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ η Ωραία μας Πατρίδα και ο τόσος Ανθός της Νεότητας.___________Αλλά ήθελαν οι ΕΔΩ να παίξουν τα πολιτικά τους παιγνίδια στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της εισβολής Ιταλών και Γερμανών στην Ελλάδα: ____Οι μεν (Μεταξάς και οι συν αυτώ), κινούμενοι από ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ συμπεριφορές (ξένες προς την σημερινήν κατάστασιν, η οποία ΜΑΚΡΙΑ από τα τότε πάθη ΔΕΙΧΝΕΙ το ποία θα ήταν η ΑΛΗΘΕΙΑ), κοίταγαν να το παίξουν ..."Μεγαλέξαντροι", οι ...δε (Κομμουνιστές) κοίταγαν να έχουν το ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ γιά τα μετά του πολέμου._________________Θύματα; ______Οι χιλιάδες φτωχές μαυροφορεμένες Ελληνίδες Μανάδες που ΕΚΛΑΙΓΑΝ τα "βλαστάρια" τους!..

Panos

Μην γελιέστε. Το θέμα ανακινείται λόγω των εκλογών του 2019. Ο Γερμανός θα έρθει, θα του εξηγήσουν οι δικοί μας ότι είναι σανός για τα πρόβατα και όλα καλά. Σε λίγο θα βγει ο Παππάς και θα πει ότι η ελληνική διαστημική υπηρεσία βρήκε χρυσό στην σελήνη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lain0

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του δείπνου των Ευρωπαίων ηγετών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανέφερε: «Εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο και την Ελλάδα» - Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε πλήρη στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία θα αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα της Συνόδου

2
mitsotakis_sinodos_main2

Στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών - Τι ζητά η Αθήνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες - Τα τρία σημεία της παρέμβασης Μητσοτάκη - «Υπάρχει απόλυτη στήριξη της ΕΕ στην ελληνική πλευρά» τόνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού

33
fwfi_eusos_eksw

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έδωσε το παρών στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες – Η κυρία Γεννηματά είχε υποδεχθεί με ενθουσιασμό την εκλογή της Σάνα Μάριν στη θέση της πρωθυπουργού της Φινλανδίας

turkey_would_have_delivered_kirpi_armored_vehicles_to_gna_libyan_forces_925_001

Δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις με προφανές αντάλλαγμα την στήριξη της κυβέρνησης της Λιβύης στις παράνομες και απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες 

8
4979555

«Θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή και κατάθεση των δικαιολογητικών - Καλύπτονται από τον νόμο εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 30 ετών που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών

3
22015189

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης τόνισε ότι η συμφωνία είναι απορριπτέα - «Η στάση μας είναι ενιαία και ισχυρή εναντίον αυτής της συνωμοσίας η οποία επιβουλεύεται τα δικαιώματα του ελληνικού και λιβυκού λαού» - «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στη Λιβύη» τόνισε ο Ν. Δένδιας

5
ELadTwmXYAE6fvw

«Οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας ορίστηκαν, σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δύο χωρών και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην τουρκική εθνοσυνέλευση

1