Ο Ζάεφ απαντά στον Μάτις: Η Ρωσία είναι φίλη μας - Δεν έχω αποδείξεις για εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Ο Ζάεφ απαντά στον Μάτις: Η Ρωσία είναι φίλη μας - Δεν έχω αποδείξεις για εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Ο Ζάεφ σημείωσε ότι γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με διαδικτυακά προφίλ που διαδίδουν ψεύτικα νέα σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τα παραδοσιακά μέσα, εκφράζοντας τις ελπίδες ότι μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, ωστόσο δεν έχει εντοπίσει τις χώρες που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις

zaev
Σε συνέδριο που διεξήχθη στα Σκόπια με θέμα την ελευθερία του Τύπου, έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Μία εξ αυτών αφορούσε την πρόσφατη δήλωση του Τζέιμς Μάτις. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έφτασε σήμερα στα Σκόπια για να στηρίξει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ και προειδοποίησε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες.

Ο Ζάεφ σχολίασε λέγοντας: «Δεν έχω αποδείξεις για παρέμβαση της Ρωσίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της Μακεδονίας και δεν έχει τίποτα εναντίον της ένταξης της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως είναι ενάντια στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε καθαρά. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι για μας δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Θέλουμε να χτίσουμε φιλική σχέση με όλες τις χώρες και με τη Ρωσική Ομοσπονδία επειδή πιστεύω πως ό,τι εξηγεί τη φιλία στην ΠΓΔΜ θα γίνει κατανοητό από τους φίλους στη Ρωσία, επειδή οι πολίτες μας θα παραμείνουν αφοσιωμένοι σε αυτό τον προσανατολισμό».

Ο Ζάεφ σημείωσε ότι γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με διαδικτυακά προφίλ που διαδίδουν ψεύτικα νέα σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα και τα παραδοσιακά μέσα, εκφράζοντας τις ελπίδες ότι μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, ωστόσο δεν έχει εντοπίσει τις χώρες που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης