Best seller στα βιβλιοπωλεία ο Ντόναλντ Τραμπ

Best seller στα βιβλιοπωλεία ο Ντόναλντ Τραμπ

Ανάρπαστα γίνονται τα βιβλία με θέμα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ  – Οι πωλήσεις των πολιτικών βιβλίων αυξήθηκαν κατά 25% αυτό το χρόνο 

book_fireandfury
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον... βίο και την πολιτεία του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δείχνουν ότι δείχνουν οι Αμερικανοί, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει την εκδοτική βιομηχανία.

Όπως δείχνει σχετική έρευνα, οι πωλήσεις πολιτικών βιβλίων έχουν καταγράψει αύξηση 25% αυτόν τον χρόνο, γεγονός που αποδίδεται στα πολλά νέα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει με θέμα τον Αμερικανό πρόεδρο και έχουν προκαλέσει σάλο.

Το «Fear» του Μπομπ Γούντγουορντ, το «Φωτιά και Οργή» του Μάικλ Γουλφ, το «A Higher Loyalty» του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι και το « Unhinged» της πρώην συνεργάτιδος του Τραμπ Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν έχουν αναδειχθεί στην κορυφή των φετινών πωλήσεων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, η ηθοποιός αισθησιακός ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς ανακοίνωσε ότι θα γράψει βιβλίο για τη ζωή της στο οποίο θα αναφέρεται και στην ερωτική της σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Παγκόσμιο φαινόμενο» το βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, το βιβλίο «Fear» του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το Watergate Μπομπ Γούντγουορντ είχε πουλήσει 750.000 αντίτυπα στο τέλος της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας.

Κλείσιμο
«Δεν έχουμε δει κανένα τίτλο βιβλίου ενηλίκων να πουλά τόσο πολύ εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια» αναφέρουν στελέχη της εκδοτικής αγοράς.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των εκδόσεων Simon & Schuster, Τζόναθαν Καρπ, εκτίμησε στο NBC ότι «το βιβλίο θα είναι Νο1 στη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, ακόμη και την Ινδία. Θα το κυκλοφορήσουμε σε όλες τις χώρες, θα είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Ο Καρπ υποστήριξε ότι διανύουμε μία κομβική περίοδο για την αμερικανική ιστορία, γεγονός που ωθεί πολλούς αναγνώστες και ψηφοφόρους να επιχειρούν να βρουν με ποιον τρόπο θα γυρίσουν τη χώρα σε διαφορετική κατεύθυνση.

books_fear


Πουλούν και τα βιβλία υπέρ του Τραμπ

Πάντως, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν πουλούν μόνον τα επικριτικά βιβλία κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πολλοί τίτλοι που υπερασπίζονται το έργο του Αμερικανού προέδρου έχουν γίνει best sellers. Ανάμεσά τους το «Liars, Leakers, and Liberals», της παρουσιάστριας του Fox, Jeanine Pirro, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και το «The Russia Hoax» του Gregg Jarrett, πρώην παρουσιαστή του Fox, που χτύπησε «πρωτιά» στις αρχές Αυγούστου.

Κι ενώ ο χώρος των εκδόσεων στις ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψει αύξηση πωλήσεων 2% αυτόν τον χρόνο, η κατηγορία των τίτλων που αφορούν στην πολιτική καταγράφει αύξηση 25%, σύμφωνα με το NPD Bookscan, που ασχολείται με τα εκτυπωμένα βιβλία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, έχουν πωληθεί 6,9 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων πολιτικής, έναντι 5,5 την αντίστοιχη περσινή χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης